Παραγγελία €20 δισ. για μπαταρίες από την Daimler

Παραγγελία €20 δισ. για μπαταρίες από την Daimler

Προκειμένου να γίνει χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις το πέρασμα στην ηλεκτρική εποχή, πρέπει να λάβεις έγκαιρα τα μέτρα σου.

Με μια παραγγελία για κυψέλες μπαταριών που ξεπερνάει τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, η Daimler δείχνει ξεκάθαρα πού πάει το πράγμα.

Το βάθος χρόνου της φτάνει έως το 2030 και το πρώτο μέρος της αφορά στο πλάνο της Mercedes-Benz να έχει 130 εξηλεκτρισμένα μοντέλα στα επόμενα τρία χρόνια. Μεταξύ των οποίων θα υπάρχουν και ηλεκτρικά βαν, λεωφορεία και φορτηγά.

Ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί με ποιες εταιρείες έχει υπογραφεί η παραπάνω συμφωνία, ωστόσο επί του παρόντος η εταιρεία έχει συμβόλαια που τρέχουν με εταιρείες από την Κορέα και την Κίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Mercedes-Benz EQC [video]

Είναι ξεκάθαρα η στιγμή που οι μεγάλοι κατασκευαστές πρέπει να εξασφαλίσουν την προμήθεια μπαταριών για τα μελλοντικά τους μοντέλα, αφού τόσο η BMW όσο και το Volkswagen Group κάνουν αντίστοιχες κινήσεις για το μέλλον.

Και είναι λογικό, αφού δε χρειάζεται καν μακρινή προβολή στο μέλλον για να καταλάβουμε την ανάγκη σε μπαταρίες που θα προκύψει. Αρκεί να σκεφτούμε ότι πρόσφατα ο Dieter Zetsche ξεκαθάρισε πως μέχρι το 2022 όλα τα μοντέλα των Mercedes-Benz και smart θα έχουν τουλάχιστον μια εξηλεκτρισμένη έκδοση στην γκάμα τους. Ταυτόχρονα πάντως φρόντισε να κάνει και μια καθησυχαστική δήλωση σχετικά με το μέλλον των κινητήρων ντίζελ.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube