Πανέμορφο pick-up Jimny από την ίδια τη Suzuki

Πανέμορφο pick-up Jimny από την ίδια τη Suzuki

Δύο concept βασισμένα στο Jimny θα δείξει η Suzuki στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, ένα pick-up και ένα εξοπλισμένο για πολύ δύσκολο off-roading

Η Suzuki θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο δύο concept βασισμένα στο Jimny.

Άσχετα με το που κατατάσσεται από τον Τύπο και τη θέση του στην αγορά όπως αυτή αποτυπώνεται από τις πωλήσεις, το μικρό «τζιπάκι» με την τετραγωνισμένη σχεδίαση και τις μεγάλες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου έχει προσωπικότητα. Και για αυτό έχει κερδίσει πολλούς fans, ενώ έχει αγαπηθεί πολύ και από τους βελτιωτές. Αυτή τη φορά όμως η ίδια η Suzuki έρχεται πολύ έξυπνα να αξιοποιήσει τη δυναμική του μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Suzuki Jimny

Τα πρώτο από τα αυτοκίνητα που θα παρουσιαστούν στην ιαπωνική πρωτεύουσα λέγεται Survive. Χρησιμοποιεί το μηχανολογικό πακέτο της ιαπωνικής αγοράς, με κινητήρα 3κύλινδρο τούρμπο 660 κυβικών εκατοστών και 64 ίππων, ταξινομημένο ως Kei car. Με προστατευτικές ποδιές, γάντζους ρυμούλκυσης, εξωτερικές μπάρες να αγκαλιάζουν την καμπίνα, σχάρες προστασίας για τα φώτα, μεταλλικές ράμπες στην οροφή, ηλεκτρικό βίντσι, χωρίς πίσω παράθυρα, με ειδικά after market λάστιχα και ζάντες, προορίζεται για extreme off-road χρήση. Χωρίς του πλαστικούς προφυλακτήρες, οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Jimny Survive

Το δεύτερο είναι μια σχεδιαστική μελέτη βασισμένη στο ευρωπαϊκό Jimny, ένα υπέροχο μικρό pick-up με το όνομα Sierra. Οι σχεδιαστικές αναφορές στο LJ της δεκαετίας του ’70, από το οποίο προέκυψε το SJ και εν συνεχεία τα Samurai και Jimny είναι ξεκάθαρες. Τόσο στη μάσκα όσο και στη διαμόρφωση των θόλων των τροχών. Τα πλαϊνά είναι ντυμένα με μια φαρδιά ξύλινη φάσα, ρετρό στοιχείο από την ίδια εποχή. Όπως και οι λευκές σιδερένιες ζάντες με τα χρωμιομένα τάσια. Οι νέοι προφυλακτήρες έχουν επίσης ενσωματωμένους γάτζους ρυμούλκησης και δίνουν μεγαλύτερες γωνίες προσέγγισης και αποφυγής εμποδίου.

Πηγή Carscoops

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube