Ουφφφ! Τα λάστιχα της Chiron θα κοστίζουν λιγότερο από €35.000!

Ουφφφ! Τα λάστιχα της Chiron θα κοστίζουν λιγότερο από €35.000!

Ιδιοκτήτες Bugatti, ησυχάστε! Το να αλλάξετε τα λάστιχα στην καινούργια σας Chiron δεν θα σας ρίξει έξω όσο στην παλιά σας Veyron…

Όσοι έχετε Bugatti Veyron –και σίγουρα είστε πολλοί– θα ξέρετε πολύ καλά πόσο υψηλό είναι το κόστος χρήσης της.

Το ετήσιο σέρβις χρεώνεται €17.000, ενώ ένα καινούργιο σετ λάστιχα κοστίζει από €25.000 έως και €35.000. Kαι τα λάστιχα πρέπει να τα αλλάζεις κάθε 4.000 km…

Έχουμε όμως καλά νέα για σας. Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο CarBuzz, o αρχιμηχανικός της Bugatti, Martin Grabowski, είπε ότι οι ιδιοκτήτες Chiron δεν θα χρειάζεται να δίνουν τόσα λεφτά για αλλαγή ελαστικών – δόξα τω Θεώ… Διότι η Chiron δεν έχει τα ειδικά σχεδιασμένα Michelin Pilot Sport 2 της Veyron, αλλά χρησιμοποιεί στάνταρ ζάντες με τυποποιημένη γεωμετρία, οπότε το μοντάρισμα των ελαστικών γίνεται με τον συνηθισμένο τρόπο, πράγμα που μειώνει το κόστος.

«Η ζάντα είναι πλέον εξάρτημα για μια ζωή. Το λάστιχο, από μόνο του, είναι πολύ φθηνότερο», είπε ο Grabowski. «Και χάρη στον συνηθισμένο πλέον τρόπο μονταρίσματος, μπορείς να φορέσεις τα λάστιχα οπουδήποτε. Να τα αλλάξεις οπουδήποτε. Είναι πολύ πιο εύκολο».

Ο Grabowski παρέλειψε να δώσει νούμερα, αλλά διαβεβαίωσε ότι ένα καινούργιο σετ λάστιχα για τη Chiron θα κοστίζει πολύ λιγότερο απ’ ό,τι για τη Veyron.

Ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι το ότι αυτά τα στάνταρ λάστιχα έχουν δοκιμαστεί κι αντέχουν στην τελική ταχύτητα της Chiron, που είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 420 km/h. Όμως ο Grabowski αφήνει να εννοηθεί ότι έχουν περιθώριο για ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες: «Κάνουμε ακόμα δοκιμές για να δούμε πόσο ψηλά μπορεί να φτάσουν», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Την Bugatti Chiron να γράφει 0-400-0 km/h σε 42” [video]

Οι φήμες λένε ότι η 8λιτρη, τετρατούρμπινη W16 Chiron των 1.500 ίππων, χωρίς τον περιοριστή, μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 470 km/h. Οπότε, όταν οι ανταγωνιστές της Bugatti την απειλήσουν με κάποιο καινούργιο hypercar, η γαλλογερμανική εταιρεία θα μπορεί να παρουσιάσει μια έκδοση Supersport της Chiron που να πιάνει τα 500 km/h. Και να έχει έτοιμα και δοκιμασμένα λάστιχα να της φορέσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Tόσο καίει η Chiron

[Πηγή: CarBuzz]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube