Όταν τρέχουν οι βώλοι, τύφλα να ’χει η Formula 1 [video]

Όταν τρέχουν οι βώλοι, τύφλα να ’χει η Formula 1 [video]

Ποιος θα το έλεγε ότι ένας αγώνας με βώλους θα είχε μεγαλύτερη αγωνία από ολόκληρο το πρωτάθλημα της F1.

Το αποκαλούν το «Grand Prix των δύο δολαρίων». Και απ’ όσα παράξενα και ενδιαφέροντα μπορείς να ξετρυπώσεις στο Facebook, πρόκειται για ένα σούπερ ενδιαφέρον video που ξεχωρίζει μέσα από τον ορυμαγδό των video με τις κάμερες ταμπλό στη Ρωσία και τις λογής μπαρούφες που ανεβάζουν οι ανά τον κόσμο bloggers.

Και μιας και προστεθήκαμε κι εμείς στους 71 εκατομμύρια ανθρώπους που είδαν αυτόν τον αγώνα με τους βώλους, διερωτόμαστε τι είναι αυτό που το κάνει στα μάτια μας τόσο ενδιαφέρον και ευχάριστο; Δεν υπάρχουν ούτε αυτοκίνητα ούτε οδηγοί ούτε εντυπωσιακά ατυχήματα ούτε διαφημιζόμενοι ούτε κανόνες. Τίποτα! Όλες οι συνιστώσες ενός πετυχημένου θεάματος απουσιάζουν!

Ακόμα κι αν τα γλαρωμένα μάτια σου είναι έτοιμα να κλείσουν ερμητικά, τσουπ! Μένουν ορθάνοιχτα. Και παρακολουθείς τον αγώνα με τους βώλους ασκαρδαμυκτί, που θα έλεγε και ο Χάρυ Κλυν.

Στο σύνολο 33 βώλοι, όσα και τα μονοθέσια που εκκινούν στο Indy 500, χρησιμοποιώντας μόνο τη βαρύτητα και μια ατελείωτη πίστα, ένα λούκι, διαμορφωμένο σε μια λασπώδη πλαγιά, δεν μπορείς παρά να κολλήσεις, ποντάροντας νοερά σε έναν «αγωνιζόμενο» βώλο περισσότερο από τους άλλους. Απάντηση στο «γιατί;» δεν υπάρχει. Διότι, έτσι!

Ο ανταγωνισμός ήταν τρομερός, χώρια που υπήρχαν κάποιες ακούσιες παρακαμπτήριες που άλλαζαν τις θέσεις στην κορυφή, ανεβάζοντας την αγωνία. Τo video έχει και αφήγηση, όπου οι βώλοι έχουν ονόματα και η «μετάδοση» παίρνει μορφή ιπποδρομίας!

Υποπτευόμαστε ότι αυτό το μη τεχνολογικό «άθλημα» προσεχώς θα πάρει τη μορφή του τζόγου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube