Όταν μια οδηγική εμπειρία των $99 γίνεται ζημιά $125.000 [video]

Όταν μια οδηγική εμπειρία των $99 γίνεται ζημιά $125.000 [video]

Δεν έφταιγε ο οδηγός που πλήρωσε για να πάρει μια γεύση από McLaren, αλλά ο εκπαιδευτής που τα έκανε όλα λάθος.

Δείτε τη McLaren MP4-12C στις δύο φωτογραφίες, του άρθρου και του video, και θα καταλάβετε αμέσως ότι κάτι έχει πάει πολύ στραβά.

Πρώτα απ’ όλα, τα υγρά που έχουν τρέξει από κάτω δεν μπορεί να είναι συμπύκνωμα από τον κλιματισμό. Έπειτα, το αυτοκόλλητο στη στεφάνη της ζάντας είναι κάτι που το βλέπεις μόνο στο βουλκανιζατέρ. Και κυρίως, η γωνία του πίσω τροχού δεν δείχνει φυσιολογική, αφού δεν υπάρχει McLaren με τετραδιεύθυνση τύπου Trophée Andros, για παγωμένες πίστες.

Άρα, κάτι άλλο έχει συμβεί: Η MP4-12C έχει βγει χαμένη από μια σύγκρουση με κράσπεδο. Φταίει ο οδηγός; Όχι. Διότι μπορεί να είναι ο φυσικός αυτουργός, όμως ο ηθικός αυτουργός και βασικός υπεύθυνος είναι αυτός που καθόταν στο δεξί κάθισμα. Ο εκπαιδευτής.

Το ατύχημα συνέβη σε μια εκδήλωση «οδηγικής εμπειρίας» Ride and Drive των 99 δολαρίων. Από αυτές όπου οι κοινοί θνητοί πληρώνουν για να νιώσουν πώς είναι να οδηγείς ένα σούπερκαρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη McLaren 12C στη φημισμένη Route Napoléon [video]

Φυσικό είναι, αφού  στις εκδηλώσεις αυτές οδηγεί το σούπερκαρ ο κάθε άσχετος, να υπάρχει δίπλα του ένας εκπαιδευτής που να του δίνει κάποιες συμβουλές ώστε να μην καταλήξουν στις μπαριέρες ή –εν προκειμένω– στο κράσπεδο, αφού η εκδήλωση φαίνεται να έχει γίνει σε κάποιο μεγάλο πάρκινγκ.

Ο συγκεκριμένος «εκπαιδευτής» όμως δεν έδειξε στον δύσμοιρο οδηγό ούτε πώς να κρατάει το τιμόνι. Κι αυτός οδηγούσε με το ένα χέρι, το αριστερό, ενώ το δεξί το είχε μόνιμα στο γόνατό του. Και τι έκανε ο «εκπαιδευτής»; Του έλεγε συνεχώς «πάτα, πάτα!». Ε, πώς να κουμαντάρει ο βαρυπόδαρος μονόχειρας τα 625 άλογα;…

Πάντως οι δυο τους βγήκαν χωρίς γρατζουνιά, και η McLaren απέδειξε στην πράξη την… παθητική ασφάλεια του μοντέλου της. Ο μόνος χαμένος ήταν κάποιο πορτοφόλι…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube