Opel: Επιστροφή στη Ρωσία χάρη στο Groupe PSA

Opel: Επιστροφή στη Ρωσία χάρη στο Groupe PSA

Η General Motors είχε σταματήσει τη διανομή της Opel στη Ρωσία από το 2015. To Groupe PSA, ιδιοκτήτης πλέον των Blitz, επανέφερε -όπως υποσχέθηκε στην αρχή του 2019- τη φίρμα στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου.

Η Opel επέστρεψε τελικά στη Ρωσία ύστερα από την εξαγορά του Γερμανού κατασκευαστή από το Groupe PSA. Η φίρμα ξεκινά την επαναδραστηριοποίησή της στη ρωσική αγορά με δύο μοντέλα: Το βαν Opel Zafira Life και το SUV Grandland X.

Για να ενισχύσει δε την επιστροφή της, η Opel κατασκευάζει τοπικά αυτά τα μοντέλα. Το Zafira Life Ζωή ήδη κατασκευάζεται στις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο της Kaluga. Εγκατάσταση που σύντομα θα υποδεχτεί και το επαγγελματικό Vivaro. Αυτές οι κινήσεις προσβλέπουν στην πλήρη επιστροφή της Opel στη μεγάλη αυτή χώρα, όπου η Opel υπό την GM αναδιπλώθηκε σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ρωσική αγορά αυτοκινήτου, το 2015.

Η Opel ελπίζει να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς στη Ρωσία. Η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει από ένα σημαντικό μοντέλο κάθε χρόνο για να προσελκύσει νέους πελάτες. Για τον λόγο αυτό, η Opel βασίζεται στους έντεκα τοπικούς εταίρους-διανομείς που βρίσκονται στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη, στη Σταυρούπολη, στο Riazan, στο Ροστόβ επί του Ντον, στο Nijni Novgorod και στο Tioumen.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube