Το Opel Corsa και η Choupette ποζάρουν για τον Karl Lagerfeld [videos]

Το Opel Corsa και η Choupette ποζάρουν για τον Karl Lagerfeld [videos]

Ένα ξεχωριστό μοντέλο στο ημερολόγιο του 2015 που υπογράφει ο διάσημος δημιουργός.

Ο σχεδιαστής μόδας και φωτογράφος Karl Lagerfeld κατάφερε να πείσει ένα πολύ ξεχωριστό μοντέλο να τον συνοδεύσει στο project της Opel, την Choupette Lagerfeld.

Η πασίγνωστη γάτα Βιρμανίας του σχεδιαστή πρωταγωνιστεί στο Ημερολόγιο 2015 Opel Corsa. «Η συνταγή “Super model σε αυτοκίνητο” αρχίζει και γίνεται βαρετή. Ο Karl Lagerfeld επινόησε μία νέα και φρέσκια προσέγγιση» δήλωσε η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Opel, Tina Müller. Η Müller ήταν παρούσα στη φωτογράφιση με τον Karl Lagerfeld και δηλώνει ενθουσιασμένη με το project. «Η πέμπτη γενιά Corsa μόλις λανσαρίστηκε. Τα τελευταία 32 χρόνια, έχει φωτογραφηθεί με αναρίθμητα supermodel. Υπήρχε μόνον ένας τρόπος για μεγαλύτερη πρωτοτυπία: η Choupette» δήλωσε η ειδικός του μάρκετινγκ κλείνοντας το μάτι.

Ο Lagerfeld ακολούθησε την Choupette στην εξερεύνηση του νέου Corsa σε στούντιο του Παρισιού. Η φωτογραφική του μηχανή αποτύπωσε την εντυπωσιακή, τετράποδη γαλανομάτα ντίβα με τους 42.000 οπαδούς στο Twitter να προσπαθεί να ανακαλύψει όλες τις λεπτομέρειες του νέου Opel. Τα βελούδινα νύχια της άγγιζαν το τιμόνι, επιχειρούσε άλματα από το καπό ή ξάπλωνε νωχελικά σε ένα παιδικό κάθισμα – ο διακεκριμένος φωτογράφος και το μοντέλο του έδειξαν ότι το νέο Corsa προσφέρει εξαιρετική ευρυχωρία και ποιότητα σε συνδυασμό με πρωτοκλασάτη σχεδίαση.

Σίγουρα ένα τέτοιο project δεν είναι ό,τι καλύτερο για μία γάτα. Αλλά η στενή σχέση του Lagerfeld με τη Choupette διευκόλυνε τη διαδικασία της φωτογράφισης. «Η Choupette έκανε θαυμάσια δουλειά – όπως αρμόζει σε μία πρωταγωνίστρια. Ήταν τόσο χαλαρή είτε πίσω από το τιμόνι ή πάνω στην οροφή του Opel. Δεν ήταν καθόλου αγχωμένη. Ωστόσο, κοιμήθηκε για δώδεκα ώρες αφού τελειώσαμε», δήλωσε ο Lagerfeld. «Ο Karl Lagerfeld είναι συνώνυμο της αισθητικής, του lifestyle και της κομψότητας – όπως το νέο μας Corsa, ενώ εκφράζει όλα τα παραπάνω και με τις φωτογραφίες του. Η φωτογράφιση και το ημερολόγιο τονίζουν για μία ακόμα φορά τις αξίες της μάρκας – καινοτόμα αυτοκίνητα, επαναστατική σχεδίαση και αξιαγάπητη προσέγγιση», πρόσθεσε η Müller.

Εκτός από διάσημος για τη δημιουργικότητά του στο χώρο της μόδας, ο Karl Lagerfeld είναι και πετυχημένος φωτογράφος, με έργα που εκτίθενται σε διάφορα μουσεία σε όλο τον κόσμο, ενώ έχουν αποτελέσει και το θέμα αρκετών βιβλίων για την τέχνη της φωτογραφίας. Φωτογραφίζει πολυάριθμες διαφημιστικές καμπάνιες (Chanel, Fendi, Karl Lagerfeld…) και είναι τακτικός συνεργάτης σε πολλά διεθνή περιοδικά μόδας. Ωστόσο, η παρουσία της Choupette δεν είναι κάτι καινούργιο σε ένα φωτογραφικό στούντιο, παρόλο που ποτέ πριν δεν είχε αφιερώσει τόσο χρόνο όσο στο Corsa. Στο παρελθόν, η διάσημη γάτα είχε ποζάρει για το εξώφυλλο της Γερμανικής Vogue στα χέρια του supermodel Linda Evangelista.

Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να πούμε ότι η Linda Evangelista συμμετείχε στη διαφημιστική καμπάνια των supermodel με θέμα το Corsa στο τέλος της προηγούμενης χιλιετίας όταν εμφανίστηκε σε ένα διαφημιστικό της Opel με τις Christy Turlington, Tatjana Patiz, Kate Moss και Naomi Campbell.

Η Choupette Lagerfeld είναι ήδη η δεύτερη γάτα με πρωταγωνιστικό ρόλο σε καμπάνιες για το Opel Corsa. Στη διαφήμιση (βίντεο κάτω) για την πρώτη γενιά του Corsa (1982–1993), ο καρτούν αντιήρωας Tom κυνηγούσε το ποντίκι Jerry που οδηγούσε ένα ευέλικτο, μικρό αυτοκίνητο.

Η 5η γενιά του Opel Corsa εντυπωσιάζει με το νέο, "σαφές" και όπως πάντα ευρύχωρο εσωτερικό, την άριστη συνδεσιμότητα λόγω του συστήματος infotainment IntelliLink και με τα υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Το δυναμικό σχήμα του Corsa ενσαρκώνει τις αρχές της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Opel: κομψά, ανάγλυφα σχήματα σε συνδυασμό με λεπτομέρειες φιλοτεχνημένες με ακρίβεια. Με αυτό το “δυνατό πακέτο” το νέο Corsa προτίθεται να συνεχίσει την 32χρονη επιτυχημένη ιστορία του σε μία πολύ ανταγωνιστική κατηγορία της αγοράς.

Οι φωτογραφίες του ημερολογίου του Corsa “δια χειρός” Karl Lagerfeld θα παρουσιαστούν σε ιδιωτική έκθεση στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Το προηγούμενο ημερολόγιο της Opel που δημιούργησε σε συνεργασία με τον Bryan Adams, είχε θέμα το Opel ADAM.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube