Οι μοτοσυκλέτες θα παραβιάζουν... νόμιμα το κόκκινο στη Νεβάδα

Οι μοτοσυκλέτες θα παραβιάζουν... νόμιμα το κόκκινο στη Νεβάδα

Από τον ερχόμενο Οκτώβριο οι αναβάτες μοτοσυκλετών στη Νεβάδα των Η.Π.Α. θα μπορούν υπό προϋποθέσεις να «καίνε» το κόκκινο με τις ευλογίες του νόμου.

Πρωτοφανής απόφαση των νομοθετών της πολιτείας της Νεβάδα στις Η.Π.Α. επιτρέπει στους αναβάτες μοτοσυκλετών και τρίκυλων να αγνοούν το κόκκινο φανάρι στις διασταυρώσεις, εφόσον έχουν ελέγξει ότι δεν πρόκειται να προκαλέσουν ατύχημα.

Ο λόγος για την υιοθέτηση αυτού του μέτρου είναι ότι στους δρόμους της Νεβάδα τα φανάρια ενεργοποιούνται από αισθητήρες βάρους στο οδόστρωμα. Όμως το χαμηλό βάρος των δίκυκλων και τρίκυκλων, όταν περιμένουν μόνο αυτά στο φανάρι, δεν είναι αρκετό για να αντιληφθεί το σύστημα ότι ένα όχημα περιμένει στη διασταύρωση ώστε να του ανάψει κάποτε πράσινο.

Οι αναβάτες συχνά αναγκάζονται να αποβιβαστούν από τη μοτοσυκλέτα τους και να ενεργοποιήσουν με το χέρι κάποιο φανάρι πεζών για να σταματήσει η υπόλοιπη κυκλοφορία και να συνεχίσουν την πορεία τους. Από την 1η Οκτωβρίου λοιπόν θα μπορούν να αγνοούν το κόκκινο, με δύο προϋποθέσεις.

Η προφανής προϋπόθεση είναι ότι θα έχουν ελέγξει πως δεν έρχονται άλλα οχήματα στον δρόμο τον οποίο θέλουν να περάσουν. Η δεύτερη, ότι θα πρέπει πρώτα να περιμένουν τα φανάρια να κάνουν δύο «κύκλους» χωρίς να ανάψει πράσινο για αυτούς. Και τότε θα μπορούν να περνάνε με κόκκινο, απολύτως νόμιμα!

[Πηγή: Autoblog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube