Οι Γερμανοί βάζουν διόδια στις Autobahn

Οι Γερμανοί βάζουν διόδια στις Autobahn

Η κίνηση στον μοναδικό "παράδεισο" για τους ευρωπαίους οδηγούς δεν θα είναι πλέον δωρεάν

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βloomberg στη Γερμανία σκέφτονται πολύ σοβαρά να βάλουν διόδια στους αυτοκινητόδρομους (Autobahn). Οι τελευταίοι αποτελούν τον τελευταίο "παράδεισο" των οδηγών, αφού σε πάρα πολλά σημεία τους και ανάλογα με την κίνηση που επικρατεί κάθε φορά, το όριο ταχύτητας είναι ελεύθερο.
 
Τα διόδια (πρόταση των Σοσιαλδημοκρατών), δεν θα αφορούν στους Γερμανούς πολίτες οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν δωρεάν στα 3750 χιλιόμετρα των Autobahn, αλλά σε όλους τους ξένους.
Το σχέδιο που προς το παρόν είναι στο στάδιο της επεξεργασίας, μιλά για ένα ειδικό "στικ", ανάλογο αυτού που αγοράζουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν τους αυτοκινητόδρομους της Αυστρίας, με αντίτιμο που θα ποικίλει ανάλογα με τις μέρες που θα κινείσαι στο γερμανικό οδικό δίκτυο.
 
Το "παράξενο" στην όλη ιστορία είναι πως οι πλέον σφοδρές αντιδράσεις έρχονται την πλευρά της Αυστρίας, αφού κάθε χρόνο 1,8 αυστριακοί οδηγοί χρησιμοποιούν τους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους. Μάλιστα ο υπουργός Μεταφορών της Αυστρίας απειλεί να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια αν το μέτρο τελικά εφαρμοστεί.
 
Να σημειώσουμε πως η δικαιολογία της επιβολής διοδίων έχει να κάνει με την αύξηση του κόστους συντήρησης των Autobahn που μέχρι τώρα καλύπτονταν από τη φορολογία που πληρώνουν οι Γερμανοί πολίτες, με τη γερμανική λέσχη αυτοκινήτων ADAC να αναφέρει πως το μέτρο δεν θα είναι αρκετό για να καλύψει το κόστος συντήρησης, αφήνοντας υπονοούμενα πως το μέτρο κρύβει κάτι άλλο. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube