Οι Alfa QV γίνονται Veloce

Οι Alfa QV γίνονται Veloce

Ο ολλανδικός Τύπος αναφέρει ότι η Alfa Romeo θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τη σήμανση Quadrifoglio Verde ή QV στην Giulietta και στη MiTo.

H Fiat Chrysler Automobiles βρίσκεται προ της μεγάλης ανασύνταξης  της Alfa Romeo, με αρχή το λανσάρισμα της ολοκαίνουργιας Giulia, του μεσαίου σεντάν της μιλανέζικης φίρμας.

Η Alfa όμως θα προχωρήσει σύντομα και στην αναθεώρηση της ονοματολογίας των μοντέλων της, καθώς οι κορυφαίες εκδόσεις των Giulietta και MiTo δεν θα ονομάζονται Quadrifoglio Verde, αλλά Veloce. Η απόφαση αυτή πάρθηκε διότι η Alfa θα ήθελε να κρατήσει το διακριτικό «QV» για την πιο εκρηκτική έκδοση ενός μοντέλου, ισχυρίζεται ολλανδικό μέσο. Βέβαια το ερώτημα που γεννάται με αυτή την παραδοχή είναι αν οι υφιστάμενες Giulietta και MiTo QV θα είναι τα κορυφαία μοντέλα τα γκάμας τους ή πρέπει να αναμένουμε κάποιες πιο ισχυρές βερσιόν.  

Οι πληροφορίες που δίνει το telegraaf.nl/autovisie για το θέμα αναφέρουν ότι πιθανώς η πιο hot έκδοση της Giulia θα ονομαστεί QV και όχι GTA όπως αναφερόταν μέχρι τώρα. Η έκδοση αυτή, όπως κι αν θα λέγεται, θα χρησιμοποιεί ένα 3λιτρο διτούρμπινο κινητήρα V6 με απόδοση περίπου 500 PS. Η ισχύς αυτή θα περνά στον πίσω άξονα μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επιτάχυνση κάτω από τέσσερα δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h.

Κοντός ψαλμός αλληλούια όμως, καθώς την πρώτη γεύση από τη στάνταρ Alfa Romeo Giulia θα την πάρουμε στις 24 Ιουνίου και πιθανόν και πληροφορίες για το πού και πόσο θα επεκταθεί η γκάμα.

[Πηγή telegraaf.nl/autovisie]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube