Οδήγηση, αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες!

Οδήγηση, αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες!

Σε αυτές τις χώρες είναι καλύτερα... να αποφύγεις την οδήγηση. Για ποικίλους λόγους. Σε ποια θέση άραγε βρίσκεται η χώρα μας;

Ο ερευνητικός οργανισμός Global Positioning Specialists δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας του για τις πιο επικίνδυνες στην οδήγηση χώρες στον κόσμο. Η έρευνα της GPS βασίστηκε ουσιαστικά σε τρεις τομείς: Στην εγκληματικότητα (π.χ. κλοπές), στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα και στην ποιότητα-ασφάλεια του οδικού δικτύου. 

Η Ελλάδα πλασαρίστηκε «περήφανα» στο Φλοπ 5 των πιο επικίνδυνων χωρών στην οδήγηση. Με τις υγείες μας!

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία της έρευνας, η GPS συγκέντρωσε και τα επίσημα εθνικά στατιστικά στοιχεία από τις 60 χώρες που έλαβαν μέρος σε αυτήν. Εάν αναρωτιέστε γιατί μόνο 60 χώρες, η απάντηση είναι απλή: Διότι επιλέχθηκε να συμπεριληφθούν στην έρευνα οι χώρες με την υψηλότερη αναλογία κατοίκων/αυτοκίνητο.

Οδήγηση, τροχαίο δυστύχημα 
Ο Λίβανος λοιπόν, είναι συνολικά η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για να οδηγεί κάποιος, καθώς εμφανίζει υψηλότατο ποσοστό θανάτων από τροχαία συμβάντα (22,6 θάνατοι ανά 100.000 πληθυσμού), εξαιρετικά κακή ποιότητα δρόμων και 179 κλοπές αυτοκινήτων ανά 100.000 πληθυσμού. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Top 10: Οι πιο επικίνδυνοι δρόμοι στον κόσμο!

Η Ουρουγουάη βρίσκεται στη δεύτερη συνολικά, κερδίζοντας ωστόσο με το σπαθί της την πρωτιά στις κλοπές -503/100.000 πληθυσμού! Σταθμεύεις δηλαδή και κάνεις το σταυρό σου για να βρεις ξανά το αμάξι σου! Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από το διπλάσιο που εμφανίζουν οι ΗΠΑ και κατά πολύ υψηλότερο των Ιταλών που κατατάσσονται δεύτεροι σε αυτήν την αξιολόγηση, με 295 κλοπές ανά 100.000 πληθυσμού. 

Οδήγηση, τροχαίο δυστύχημα, κλοπή αυτοκινήτου

Η Κολομβία είναι στην τρίτη θέση, από τη στιγμή που απέσπασε δυο υψηλότατες βαθμολογίες στην αναλογία θανάτων/πληθυσμό (16,8/100.000) και ποιότητας οδικού δικτύου, ενώ στην τέταρτη θέση τοποθετείται η Κόστα Ρίκα, η οποία στις επιμέρους κατηγορίες αξιολόγησης είναι πέμπτη σε κακή ποιότητα οδικού δικτύου, 15η σε θανάτους/πληθυσμό και 20ή στις κλοπές.

Την 5αδα, δυστυχώς συμπληρώνει η χώρα μας, ούσα πέμπτη σε κλοπές (227/100.000 πληθυσμού), 27η σε θανάτους (9,1/100.000) και 26η σε ποιότητα οδικού δικτύου. Στον αντίποδα, οι πιο ασφαλείς χώρες για οδήγηση σύμφωνα με την έρευνα της GPS, είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ελβετία και η Σιγκαπούρη.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube