O Vin Diesel σε φλεγόμενη κόντρα στην Κούβα! [video]

O Vin Diesel σε φλεγόμενη κόντρα στην Κούβα! [video]

Το Fast & Furious επιστρέφει στις ρίζες του με μια κόντρα – που δεν έχει όμως σχέση με ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα…

Ο χρυσός κανόνας όταν βλέπεις μια ταινία Fast and Furious είναι να καταπιέζεις τη λογική σου. Και σίγουρα πρέπει να την καταπιέσεις εντελώς για να παρακολουθήσεις τις εξωπραγματικές σκηνές δράσης της επερχόμενης The Fate of the Furious.

Στην 8η ταινία της σειράς, το πράγμα με τις σκηνές δράσης έχει πάει ακόμα πιο μακριά. Θα δούμε από αυτοκίνητα με τεχνητή νοημοσύνη να πέφτουν από πάρκινγκ, μέχρι ένα υποβρύχιο να καταστρέφει τα πάντα στο δρόμο του. Θα δούμε επίσης μια κόντρα με αυτοκίνητα σε δρόμους της Αβάνας – αλλά μη νομίζετε ότι θα είναι μια συνηθισμένη κόντρα.

Στο ξεκίνημα της ταινίας, που το βλέπουμε σε ένα νέο διαφημιστικό κλιπ, ο Dom (Vin Diesel) παίρνει μέρος σε μια κουβανέζικη κόντρα οδηγώντας μια διαλυμένη Chevrolet Fleetline του 1953 εναντίον μιας Ford Fairlane του 1955 που οδηγεί υποκοσμιακός Κουβανός. Την ώρα που ο Dom πάει να βάλει τα νίτρα, του μένει το σύρμα στο χέρι και η παλιά Chevrolet παίρνει φωτιά. Όμως, επειδή η ταινία είναι Fast and Furious, ο πρωταγωνιστής δεν το βάζει κάτω. Συνεχίζει την κόντρα. Με την όπισθεν!

Λέγεται πως για το γύρισμα χρησιμοποιήθηκαν 10 Chevrolet και 7 Ford, αλλά όλα μεταφέρθηκαν εκεί με ειδική πτήση από τις ΗΠΑ. «Η δυσκολία με την Κούβα ήταν ότι κυριολεκτικά δεν μπορούσαμε να βρούμε τίποτε εκεί», δήλωσαν οι παραγωγοί στο Top Gear. «Έπρεπε να προγραμματίσουμε τα πάντα εξαρχής, να προβλέψουμε τι μπορεί να πήγαινε στραβά και να προετοιμαστούμε για όλα. Στην Ισλανδία ήταν δύσκολα, αλλά τουλάχιστον υπήρχαν καταστήματα ανταλλακτικών. Για την Κούβα, φέραμε δικές μας νταλίκες αυτοκινήτων, φορτηγά με εργαλεία, εξαρτήματα και ανταλλακτικά, τρέιλερ, και τα φορτώσαμε με τα πάντα εις πολλαπλούν».

Οι παραγωγοί όμως ήθελαν οπωσδήποτε να γυρίσουν σκηνές στην Κούβα. «Η Κούβα είναι πασίγνωστη για την αυτοκινητική κουλτούρα της», εξηγούν. «Κι αν υπάρχει κάποιος που είναι βουτηγμένος σε αυτή την κουλτούρα, αυτός είναι ο Dom Torreto. Ξέρει τα πάντα για αυτά τα κλασικά αυτοκίνητα και σέβεται την παράδοση της συντήρησής τους. Η εφευρετικότητα των Κουβανών για να διατηρούν τα αυτοκίνητα σε λειτουργία με οτιδήποτε τους βρίσκεται –ακόμη και με εξαρτήματα από τρακτέρ, χλοοκοπτικά ή βάρκες– είναι σε αυτό ακριβώς το πνεύμα που ταιριάζει απόλυτα στον Dom και την ταινία».

Το απίστευτο είναι ότι χρησιμοποιήθηκαν αυτοκίνητα συνολικής αξίας πάνω από 17 εκατομμυρίων δολαρίων, αν και δεν ξέρουμε πόσα από αυτά τελικά καταστράφηκαν.

Το The Fate of the Furious κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 14 Απριλίου και στο σενάριο της ταινίας ο Dom στρέφεται εναντίον της πιστής ομάδας του. Οι παραγωγοί όμως δεν περιμένουν ανάλογη οικονομική επιτυχία με το Furious 7. 

[Πηγή: Top Gear]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube