O Valentino Rossi κερδίζει το Monza Rally για 7η φορά! [videos]

O Valentino Rossi κερδίζει το Monza Rally για 7η φορά! [videos]

Πήρε και τις 9 ειδικές διαδρομές, παρά το πολύ ψηλό επίπεδο του συναγωνισμού.

Με την 7η νίκη του στο Monza Rally Show, ο θρύλος του MotoGP πέρασε κατά δύο νίκες τον παλιό ρέκορντμαν του αγώνα και νικητή του Le Mans, Rinaldo Capello. Σημειώνουμε ότι ανάμεσα στους παλιότερους νικητές ήταν ο Sebastien Loeb και ο Robert Kubica.

Η φετινή ήταν η 4η κατά σειρά νίκη του Rossi στη Monza και πραγματικά ήταν χωρίς αντίπαλο και τις τρεις μέρες του αγώνα, αφού μόνο σε μία ειδική, την 8η, μοιράστηκε την πρώτη θέση με τον επίσημο οδηγό WRC της M-Sport, Teemu Suninen.

Ο Rossi οδηγούσε ένα από τα 4 Ford Fiesta WRC τελευταίων προδιαγραφών, τα οποία έτρεχαν στην κατηγορία WRC Plus και πήραν τις 4 πρώτες θέσεις στον αγώνα, μπροστά από παλιότερα αυτοκίνητα WRC.

O Suninen, που είχε δίπλα του τον Marko Salminen, συνοδηγό του Takamoto Katsuta στο WRC2, είχε μια μεγάλη «έβγα» σε ένα σικέιν και τελικά τερμάτισε τον αγώνα 1’ 07” πίσω από τον Rossi.

Στην 3η και την 4η θέση τερμάτισαν τα άλλα δύο πληρώματα της ομάδας VR46 του Rossi, με οδηγούς τους Roberto Brivio, αδελφό του team-manager της Suzuki MotoGP, και τον Uccio Salucci, δεξί χέρι του Rossi στους αγώνες εδώ και πολλά χρόνια.
 
Ο θρύλος του Motocross, Antonio Cairoli, πήρε την 5η θέση στο τιμόνι ενός παλιότερου Hyundai i20, ενώ ένας άλλος θρύλος του ίδιου αγωνίσματος, ο Chad Reed, τερμάτισε 27ος, επίσης με ένα παλιό Hyundai WRC.

Ο πρώην οδηγός LMP1 της Audi, Marco Bonanomi, που ήταν 2ος πέρσι πίσω από τον Rossi, δεν κατάφερε να περάσει τον Cairoli για λίγα δέκατα.
Ανάμεσα στους αγωνιζόμενους με αυτοκίνητα της κατηγορίας R5 ήταν και ο Davide Valsecchi, πρωταθλητής GP2 το 2012, που τερμάτισε τελικά 24ος στην κλάση και 37ος στη γενική, από 85 συμμετέχοντες.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube