O Paul Walker μόνος υπεύθυνος κατά την Porsche

O Paul Walker μόνος υπεύθυνος κατά την Porsche

Σε έγγραφό της που δημοσιοποιήθηκε από το CNN, η Porsche αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη για το μοιραίο ατύχημα του ηθοποιού.

Η Porsche σύντομα θα βρεθεί στα δικαστήρια για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της οικογένειας Walker, σύμφωνα με τις οποίες η γερμανική εταιρεία ευθύνεται για το θάνατο του πρωταγωνιστή του Fast & Furious.

H Porsche όμως έχει ήδη ξεκινήσει την απολογία της: Σε ένα έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες μέρες από το CNN, η Porsche Cars North America δηλώνει ότι ο ηθοποιός είναι ο μόνος υπεύθυνος για τον κίνδυνο που αντιμετώπισε μέσα στην Carrera GT του:

«Ο κίνδυνος ήταν ξεκάθαρος, τον ήξερε και επέλεξε να εκτεθεί παίρνοντας όλα τα ρίσκα που σχετίζονται με τη χρήση του αυτοκινήτου», γράφει η ανακοίνωση. Θυμίζουμε ότι η έρευνα αποκάλυψε ότι ο οδηγός και φίλος του Walker έτρεχε με ταχύτητα διπλάσια από το επιτρεπόμενο όριο (περίπου 150 km/h αντί για 72 km/h).    

Η Porsche συνεχίζει λέγοντας ότι, σύμφωνα με την έκθεση που συντάχθηκε μετά το ατύχημα, το αυτοκίνητο ήταν «τροποποιημένο» και κυρίως «κακοσυντηρημένο» τη στιγμή του ατυχήματος, καθώς εμφάνιζε ανώμαλη φθορά στα ελαστικά του.

Η ανακοίνωση αυτή της Porsche αντικρούει το κατηγορητήριο από πλευράς της οικογένειας του Paul Walker και κυρίως της κόρης του, Meadow.

Το περασμένο Σεπτέμβριο, η κόρη του Walker είχε υποβάλει μήνυση κατά της Porsche αμφισβητώντας την ασφάλεια του αυτοκινήτου, που ανεφλέγη αμέσως και κάηκε ολοσχερώς μετά το ατύχημα. Επίσης, έλεγε ότι ο ηθοποιός έμεινε εγκλωβισμένος στο κάθισμά του και γι’ αυτό το λόγο δεν μπόρεσε να βγει από το αυτοκίνητο όταν αυτό πήρε φωτιά.

Οι δικηγόροι της Meadow Walker απάντησαν αμέσως στις έγγραφες δηλώσεις της Porsche: «Είναι θλιβερό το γεγονός ότι η Porsche επιχειρεί να αποφύγει τις ευθύνες της κατηγορώντας το θύμα για τον θάνατό του (…) Αν η Porsche είχε κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο πραγματικά ασφαλές, ο Paul θα είχε επιζήσει, θα γυρνούσε τώρα το Fast & Furious 8 και η Meadow θα είχε ακόμη τον πατέρα της που τόσο αγαπούσε».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube