Ο Marchionne βγάζει προς πώληση τη Ferrari

Ο Marchionne βγάζει προς πώληση τη Ferrari

Με επίσημη ανακοίνωση μιλά για το 10% καταρχήν και... βλέπουμε

Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από τότε που ο Sergio Marchionne ανέλαβε το τιμόνι της Ferrari και, με μια επίσημη ανακοίνωσή της, η Fiat Chrysler έκανε γνωστή την πρόθεσή της να πουλήσει τη θρυλική μάρκα.
 
Στόχος είναι να μαζέψει 4,7 δισ. και να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική ανάπτυξης - όπως λέει - για την εταιρεία. 
Σε δήλωσή του ο Marchionne τόνισε πως ακολουθώντας το επιχειρηματικό μας πλάνο για την πενταετία 2014-2018  και με στόχο να μεγιστοποιήσουμε την αξία των μετοχών μας, χρειάζεται να ακολουθήσουμε διαφορετικούς δρόμους για τη Fiat Chrysler και τη Ferrari.   
 
Η Fiat Chrysler Automobiles καίγεται να γίνει ανταγωνιστική της VW και της Toyota και να ακολουθήσει παράλληλους δρόμους ανάπτυξης με αυτές και ως φαίνεται, στα σχέδιά της, η Ferrari αποτελεί βαρίδι... 
 
Η Fiat Chrysler Automobiles σκοπεύει να διαθέσει ένα 10% των μετοχών της Ferrari στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και της Ευρώπης με στόχο να ολοκληρώσει την πώληση μέσα στο 2015. Ένα 10% θα παραμείνει στον Piero Ferrari, γιο του Enzo, με το υπόλοιπο 80% των μετοχών της μάρκας να διανέμεται στους σημερινούς επενδυτές της.
 
Πάντως το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αντέδρασε θετικά στην είδηση και η μετοχή της Fiat Chrysler ανέβηκε τόσο στην Wall Street (+14%), όσο και στο Μιλάνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube