O Luca de Meo στη SEAT και ο Bernhard Maier στη Škoda

O Luca de Meo στη SEAT και ο Bernhard Maier στη Škoda

Αλλαγές στο γκρουπ VW στον απόηχο του dieselgate

Στον απόηχο του μεγάλου σκανδάλου που συγκλονίζει τo VW Group ήρθαν και αλλαγές στις θυγατρικές της εταιρείες.
 
Ετσι από την 1η Νοεμβρίου, το τιμόνι της SEAT, στη θέση του Juergen Stackmann αναλαμβάνει ο Luca de Meo με τον Stackmann να αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου πωλήσεων, μάρκετινγκ και aftersales επιβατικών αυτοκινήτων της VW και αναφέρεται στον δρ. Herbert Diess.
 
Ο de Meo ξεκίνησε τη καριέρα του στη Renault, πριν μετακομίσει στην Toyota Ευρώπης και στη συνέχεια εντάχθηκε στο FΙΑΤ Group, όπου ήταν επικεφαλής της Lancia, FΙΑΤ και Alfa Romeo. Στον όμιλο VW πήγε το 2009 ως υπεύθυνος μάρκετινγκ των επιβατικών αυτοκινήτων VW και του ομίλου VW, πριν από τη λήψη της θέσης μέλους του διοικητικού συμβουλίου πωλήσεων και μάρκετινγκ της Audi το 2012. Είναι επίσης μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Ducati και της Lamborghini καθώς και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του VW Group Italia.
 
Την ίδια στιγμή ο Bernhard Maier μετακομίζει από την Porsche όπου ήταν υπεύθυνος για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ, στη θέση του επικεφαλής της Škoda, όπου θα αντικαταστήσει τον Winfried Vahland ο οποίος ανέλαμε την ευθύνη του VW Group για τη Βόρειο Αμερική (NAR).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube