Ο γύρος του κόσμου σε 26 χρόνια με ένα G-Wagen [video]

Ο γύρος του κόσμου σε 26 χρόνια με ένα G-Wagen [video]

Ο Gunther Holtorf μόλις ολοκλήρωσε τον γύρο του κόσμου σε 26 χρόνια, διανύοντας συνολικά 890.000 km με μια Mercedes-Benz 300GD.

Ο Γερμανός Gunther Holtorf εργαζόταν στη Lufthansa μέχρι το 1989, όταν αποφάσισε να τα παρατήσει και να γυρίσει τον κόσμο με μια Mercedes-Benz G-Class. Αυτές τις μέρες, 26 χρόνια μετά, το ταξίδι του μόλις ολοκληρώθηκε.

Ο Holtorf ξεκίνησε το ταξίδι με την τρίτη σύζυγό του στις χώρες της Αφρικής, όμως το 1990 οι δυο τους χώρισαν. Έτσι έβαλε αγγελία σε γερμανική εφημερίδα και... βρήκε αντικαταστάτρια. Με τη νέα του σύντροφο, την Christine, ταξίδεψαν στη Ν. Αμερική και το 1998 τους βρήκε στην Αργεντινή, με το οδόμετρο της Mercedes-Benz 300GD να δείχνει 200.000 km. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τη Β. Αμερική φτάνοντας μέχρι την Αλάσκα, πριν μεταφερθούν στην Αυστραλία κι από κει στην Ασία, κάνοντας συνολικά σχεδόν άλλα 700.000 km.

Ο Holtorf είχε συγκεντρώσει αρκετά χρήματα πριν από την έναρξη του ταξιδιού αλλά δεν θα μπορούσαν να τους φτάσουν για τόσα χρόνια. Οπότε οι δυο τους χρειάστηκε να δουλέψουν, φτιάχνοντας για παράδειγμα τον πρώτο χάρτη της Τζακάρτας στην Ινδονησία. Τον ανανέωναν με κάθε τους επίσκεψη εκεί, ως το 2005, σήμερα έχει γίνει ένας τόμος 400 σελίδων που περιλαμβάνει κάθε λεπτομέρεια για την πόλη των 30 εκατ. κατοίκων. Δυστυχώς η Christine πέθανε από καρκίνο το 2010, μόλις δύο εβδομάδες μετά τον γάμο τους. Ο Gunther συνέχισε το ταξίδι μόνος του, όπως άλλωστε τον είχε βάλει η ίδια να της υποσχεθεί.

Μετά από 26 χρόνια, 215 χώρες και 890.000 km το Mercedes-Benz 300GD με το ψευδώνυμο Otto επέστρεψε στο Βερολίνο, όπου την περασμένη Τετάρτη πόζαρε μπροστά στην Πύλη του Βραδεμβούργου. Στο μακρύ ταξίδι του πέρασε τα πάνδεινα, επιβιώνοντας ακόμα και από πλήρη ανατροπή στη Μαδαγασκάρη αλλά και αλλαγή μπιλιοφόρου στο πόδι στις Άνδεις, στα 5.000 m υψόμετρο. Από εδώ και στο εξής η ζωή του θα είναι πιο εύκολη, αφού πρόκειται να εκτεθεί στο μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη.

[Πηγή: Worldcarfans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube