Ο Ghosn είχε «κόψει» μισθό $100.000 το χρόνο και στην αδελφή του

Ο Ghosn είχε «κόψει» μισθό $100.000 το χρόνο και στην αδελφή του

Η Nissan προσέφυγε στη Δικαιοσύνη εναντίον της -Την «χρέωνε» ως σύμβουλο της εταιρείας. 

Μήνυση για αθέμιτο πλουτισμό κατέθεσε η Nissan σε δικαστήριο του Ρίο ντε Τζανέιρο κατά της Claudine Bichara de Oliveira, αδελφής του Carlos Ghosn. 
Όπως αναφέρεται στη μήνυση, ο Ghosn εμφάνιζε την αδελφή του ως σύμβουλο στην εταιρεία και από το 2002 της είχε «κόψει» αμοιβή 100.000 δολαρίων το χρόνο. 
Η Yomuri, η μεγαλύτερη ημερήσια κυκλοφορία της Ιαπωνίας, είχε προχωρήσει στην αποκάλυψη ότι ο Ghosn χρέωνε στη Nissan την αδελφή του από τον Νοέμβριο, όμως η μήνυση κατατέθηκε μόλις τώρα.
Στη μήνυση αναφέρεται πως η Bichara de Oliveira το μόνο που έκανε ήταν να ζει και να συντηρεί το διαμέρισμα στο Ρίο που η Nissan είχε αγοράσει για χρήση του Ghosn και ότι ουδέποτε παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το Reuters, η γαλλική κυβέρνηση θέλει η Renault να προχωρήσει στην πλήρη αντικατάσταση του Ghosn από το τιμόνι της εταιρείας, καθώς πληθαίνουν μέρα με την ημέρα οι αποκαλύψεις για τη δράση του που έρχονται απο την Ιαπωνία. Και αυτό παρά την «αθώωσή» του από την εσωτερική έρευνα που έκανε η Renault. 
Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν ήδη ξεκινήσει να καταγράφουν πιθανούς υποψηφίους για να αντικαταστήσουν τον Ghosn στη θέση του CEO της Renault. Το ανώτερο στέλεχος της Toyota, ο Didier Leroy είναι ένα όνομα που «παίζει δυνατά» και ακούγεται πολύ. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube