Ο Ghosn δέχτηκε να παραιτηθεί από τη Renault

Ο Ghosn δέχτηκε να παραιτηθεί από τη Renault

Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας όπου αναμένεται να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο διάδοχός του.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Renault, Carlos Ghosn, συμφώνησε να παραιτηθεί από τις θέσεις του και είναι πολύ πιθανό να γίνει και πριν από μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Πέμπτη όπου θα συζητηθεί το όνομα του αντικαταστάτη του.

Το διοικητικό συμβούλιο της Renault διαπραγματεύεται με τον Ghosn σχετικά με τους όρους της παραίτησής του, αναφέρει το Bloomberg.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το Reuters το οποίο σημειώνει πως η γαλλική κυβέρνηση, ο μεγαλύτερος μέτοχος της αυτοκινητοβιομηχανίας, ζήτησε άμεση αλλαγή στην ηγεσία της Renault. Έτσι, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Renault και η νομική ομάδα του Ghosn εξετάζουν ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας μη ένταξής του σε ανταγωνιστική εταιρεία και των συνταξιοδοτικών παροχών, ανέφερε το Bloomberg. Ο Ghosn είναι έτοιμος να παραιτηθεί υπό τις κατάλληλες συνθήκες, αναφέρουν όσοι βρίσκονται στο περιβάλλον του, με την οικογένειά του να αρνείται να σχολιάσει επισήμως τις εξελίξεις.  

Παράλληλα η Renault επιβεβαίωσε ότι είχε προγραμματιστεί έκτακτο ΔΣ για την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στο οποίο θα εξεταστεί ο προτεινόμενος διορισμός του απερχόμενου Διευθύνοντος Συμβούλου της Michelin Jean-Dominique Senard, 65 ετών, ως προέδρου και την προώθηση του αντιπροέδρου Thierry Bollore, 55 ετών, σε θέση διευθύνοντα συμβούλου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube