Το Nürburgring αλλάζει χέρια προς €70 εκατ. (;)

Το Nürburgring αλλάζει χέρια προς €70 εκατ. (;)

Δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπο θέλουν τη διάσημη πίστα να περνάει σύντομα στα χέρια της αμερικανικής HIG Capital.

Φαίνεται πως ο πιο σοβαρός έτερος μνηστήρας, η Capricorn, χάνει τη μάχη για την απόκτηση του Nürburgring και η θρυλική πίστα θα περάσει στα χέρια μιας κοινοπραξίας με επικεφαλής τη HIG Capital, η οποία πρόσφερε σχεδόν €70 εκατ.

Μεταξύ άλλων και ο Bernie Ecclestone είχε καταθέσει μια προσφορά της τάξης των $50 εκατ. (€36,4 εκατ.) για το Nürburgring. Δηλαδή σχεδόν τα μισά σε σχέση με την πρόταση της HIG Capital, που σύμφωνα με τo γερμανικό περιοδικό Wirtschafts Woche κυμάνθηκε στα €60-70 εκατ. Φαίνεται λοιπόν ότι η θρυλική πίστα μαζί με όλες τις εγκαταστάσεις, το θεματικό πάρκο και τα ξενοδοχεία θα περάσει τελικά στα δικά της χέρια.

Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει ακόμα από καμία από τις δύο πλευρές, όμως τα σχετικά χαρτιά έχουν ήδη υποβληθεί στη γερμανική Επιτροπή Ανταγωνισμού. Άλλωστε η πώληση πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στον Μάρτιο, πριν προκύψουν νέα νομικά προβλήματα που ίσως αποτελέσουν εμπόδιο στη μεταβίβαση του Nürburgring στο μέλλον.

Όσο για το αν ένας αγώνας στο Nürburgring πρόκειται να επιστρέψει στο πρόγραμμα της F1 το 2015, ο Bernie Ecclestone σχολίασε απλώς ότι «Εξαρτάται από το ποιος θα το αγοράσει»...

[Πηγές: Worldcarfans, Wirtschafts Woche, Joe Saward]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube