Ντριφτάροντας με ένα πισωκίνητο Toyota Prius [video]

Ντριφτάροντας με ένα πισωκίνητο Toyota Prius [video]

Το υβριδικό Toyota Prius δεν είναι και το καταλληλότερο αυτοκίνητο για drift, αλλά με μια μετατροπή από FWD σε RWD μπορεί να τα καταφέρει.

Στη γκάμα της Toyota υπάρχει ένα από τα καταλληλότερα αυτοκίνητα για drift, όπως έχει δείξει η κατάκτηση των ρεκόρ μακρύτερης αλλά και ταχύτερης πλαγιολίσθησης από την GT86. Μερικοί όμως προτιμούν να ντριφτάρουν με το υβριδικό Toyota Prius.

Στο παρακάτω video βλέπουμε ένα Toyota Prius που δεν είναι πια ένα προσθιοκίνητο υβριδικό αλλά ένα... πισωκίνητο ηλεκτρικό. Υπεύθυνη για τη μετατροπή είναι η OZ Motors, μια ιαπωνική εταιρία που ειδικεύεται στα ηλεκτρικά οχήματα. Όσο το πράσινο Prius καίει τα πίσω λάστιχά του δεν ακούγεται να δουλεύει κάποιος κινητήρας εσωτερικής καύσης, παρά μόνο το σφύριγμα ενός ηλεκτρικού μοτέρ.

Το αυτοκίνητο εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες, στο περιθώριο του Tokyo Auto Salon, χωρίς να δημοσιευτούν περισσότερα στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Ωστόσο αν ο στόχος της OZ Motors με τη δημιουργία του ήταν να γίνει παγκοσμίως γνωστή, μάλλον τον πέτυχε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube