Ντριφτάρεις; Φόρα ζώνη! [video]

Ντριφτάρεις; Φόρα ζώνη! [video]

Αν δεν φοράς, θα έχεις να κάνεις με το νόμο… του Νεύτονα, όπως ο –πολύ τυχερός– Άραβας ντίφτερ του video.

Το Hagwalah ή Tafheet, δηλαδή το ντριφτάρισμα με μεγάλη ταχύτητα σε ευθείες λεωφόρους της Μέσης Ανατολής, είναι πλέον ποινικά κολάσιμη πράξη. Όμως οι θερμόαιμοι Άραβες νεαροί συνεχίζουν απτόητοι.

Λόγω του κινδύνου που συνεπάγονται τέτοια ακροβατικά, αυτοί που τα κάνουν πρέπει να θεωρούνται γενναίοι και «μάγκες». Κι ένας «μάγκας» βέβαια δεν μπορεί να φοράει την «αδερφίστικη» ζώνη ασφαλείας…

Το κακό είναι όμως ότι η ζώνη δεν χρειάζεται μόνο όταν τρακάρεις. Σε συγκρατεί στο κάθισμα και την ώρα που κάνεις τα ντριφτ και ντόνατς. Αυτό το έμαθε πολύ καλά ο Άραβας του παρακάτω video, καθώς οι αδρανειακές δυνάμεις τον πέταξαν από το κάθισμά του την ώρα που το αυτοκίνητο έκανε μια «σβούρα» με μεγάλη ταχύτητα.

Ευτυχώς ήταν είτε πολύ τυχερός είτε… μάγος, αφού κατάφερε να σηκωθεί από το πάτωμα και να ξαναπιάσει το τιμόνι πριν το αυτοκίνητο χτυπήσει κάπου. Πάλι καλά που δεν του έπεσε και το μαντήλι «κεφίγιε» στα μάτια…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Πώς στη Σαουδική Αραβία σκοτώνονται για πλάκα!... [video]

Ανάλογα με το αραβικό κράτος, ένας οδηγός που συλληφθεί να κάνει Hagwalah κινδυνεύει να μπει για αρκετό καιρό στη φυλακή, να πληρώσει μεγάλο πρόστιμο και να του κατασχεθεί το αυτοκίνητο. Ο Νόμος δεν απαλλάσσει ούτε τους επιβάτες και θεατές τέτοιων εκδηλώσεων, καθώς και το δικό τους αυτοκίνητο μπορεί να κατασχεθεί για 15 μέρες, αν δεν θέλουν να πληρώσουν το πρόστιμο των περίπου 400 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube