Norwegian Joy: Έτοιμο το κρουαζιερόπλοιο με την πίστα καρτ [video]

Norwegian Joy: Έτοιμο το κρουαζιερόπλοιο με την πίστα καρτ [video]

Το Norwegian Joy, ένα καινούργιο κρουαζιερόπλοιο που μεταξύ άλλων διαθέτει μια πίστα καρτ στο κατάστρωμά του, είναι έτοιμο να σαλπάρει.

Η είδηση ότι η Norwegian Cruise Lines θα πρόσθετε στον στόλο της ένα κρουαζιερόπλοιο με μια πίστα καρτ στο κατάστρωμά του είχε κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2016.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η διαδικασία κατασκευής του τεράστιου πλοίου στο γερμανικό ναυπηγείο Meyer Werft ολοκληρώθηκε, και η καθέλκυσή του καταγράφηκε σε video με drone. Έτσι, μπορούμε να δούμε το πραγματικό μέγεθος της εντυπωσιακής αυτής κατασκευής, και να... επιβεβαιώσουμε ότι πάνω της βρίσκεται μια πίστα καρτ.

Μια πίστα με έντονες υψομετρικές διαφορές και πολλές φουρκέτες, έτσι ώστε να στριμωχτεί μια μεγάλη σε μήκος διαδρομή σε έναν περιορισμένο χώρο. Ευτυχώς, στις άκρες τις πίστας υπάρχει στιβαρή περίφραξη, για να εξασφαλίσει ότι κανένας wannabe Schumacher δεν θα βρεθεί στον ωκεανό, μαζί με το καρτ του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πλοίο ξεκολλάει φορτηγό! [video]

Το Norwegian Joy έχει μήκος 325,9 m και πλάτος 41,4 m, και μπορεί να φιλοξενήσει 3.850 επιβάτες. Φοράει πέντε κινητήρες της MAN Diesel: Δύο 14V48/60CR κι άλλους τρεις 12V48/60CR, οι οποίοι αποδίδουν συνολικά 102.900 PS, χαρίζοντάς του υπηρεσιακή ταχύτητα που φτάνει τους 22,5 κόμβους. Από το ερχόμενο καλοκαίρι το κρουαζιερόπλοιο θα ταξιδεύει στις θάλασσες της Ασίας, αφού προορίζεται για την κινεζική αγορά, με έδρα στα λιμάνια της Shanghai και της Tianjin.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube