Nissan Leaf και Renault Clio θα έχουν το νέο σύστημα συνδεσιμότητας της Microsoft

Nissan Leaf και Renault Clio θα έχουν το νέο σύστημα συνδεσιμότητας της Microsoft

Η Συμμαχία δημιουργεί το «Alliance Intelligent Cloud» με προηγμένες υπηρεσίες για τον οδηγό.

Η Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi θα λανσάρει μέσα στη χρονιά τη νέα πλατφόρμα συνδεσιμότητας, χρησιμοποιώντας αρχικά το Nissan Leaf και στη συνέχεια το Renault Clio.

Η νέα αυτή πλατφόρμα που ονομάστηκε «Alliance Intelligent Cloud» θα βοηθήσει τους οδηγούς να πλοηγηθούν αλλά και τις αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του οχήματος, κάτι εξαιρετικά πολύτιμο όταν περάσουμε στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης

«Όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε το αυτοκίνητο καλύτερα και να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες των πελατών μας», δήλωσε ο Kal Mos υπεύθυνος της Συμμαχίας για τον τομέα της συνδεσιμότητας.

Η παραπάνω τεχνολογία αναπτύχθηκε από την Microsoft χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Azure.
Η Microsoft συνεργάζεται στον τομέα της συνδεσιμότητας και με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Volvo και της BMW. Αλλά η Nissan και η Renault θα είναι οι πρώτες που θα χρησιμοποιήσουν ολόκληρη τη σουίτα λογισμικού της Microsoft.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία cloud της Microsoft, το λογισμικό επιτρέπει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του οχήματος για να προβλέψουν τη συντήρηση καθώς και να συλλέξουν δεδομένα που αφορούν στον οδηγό.

Θα παρέχει πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο και σε πραγματικό χρόνο θα δίνει πληροφορίες στον οδηγό για το ποιοι δρόμοι είναι μποτιλιαρισμένοι, πώς να ρυθμίσει την ταχύτητά του ώστε να βρίσκει μπροστά του όλα τα φανάρια πράσινα, αλλά και πληροφορίες για τα πλησιέστερα και φθηνότερα πρατήρια καυσίμων, διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στον προορισμό του, κτλ.  
Τα οχήματα που θα είναι εξοπλισμένα με το Alliance Intelligent Cloud θα έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο Internet, ενημερώσεις λογισμικού over-the-air και πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχαγωγίας.

Να θυμίζουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Συμμαχία υπέγραψε μια παγκόσμια πολυετή συμφωνία συνεργασίας με την Google για να εξοπλίσει τα οχήματα Renault, Nissan και Mitsubishi με έξυπνα συστήματα ψυχαγωγίας. Η υπηρεσία αυτή θα ξεκινήσει το 2021, ενσωματώνοντας τους χάρτες της Google και το Google Play Store.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube