Nissan: Επανεξέταση των επενδύσεων μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο με το Brexit

Nissan: Επανεξέταση των επενδύσεων μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο με το Brexit

Η Nissan περιμένει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Brexit προκειμένου να αποφασίσει πως θα κινηθεί επενδυτικά στο μέλλον.

Δια στόματος Carlos Ghosn, η Nissan δήλωσε πως θα επανεξετάσει το εάν θα επενδύσει μελλοντικά στη Βρετανία όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το Brexit.

Μέχρι στιγμής πάντως, έχει ήδη δηλώσει ότι θα συνεχίσει να κατασκευάζει τα Qashqai και X-Trail στο εργοστάσιό της στο Sunderland, αφού η Βρετανική κυβέρνηση τη διαβεβαίωσε γραπτώς ότι το Brexit δε θα πληγώσει την ανταγωνιστικότητα των εξαγώγιμων προϊόντων της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παραμένει στην Αγγλία η παραγωγή των Nissan Qashqai και X-Trail

To ίδιο έχει κάνει και η Toyota, ωστόσο και οι δύο εταιρείες έχουν επίσης ξεκαθαρίσει ότι θα πρέπει να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις εάν το Brexit αυξήσει τα κόστη λειτουργίας τους.

Μιλώντας πριν λίγες ημέρες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο Ghosn δήλωσε πως η απόφαση της Nissan εξακολουθεί να ισχύει, ωστόσο η συνολική ανταγωνιστικότητά της είναι πάντα υπό στενή παρακολούθηση και σίγουρα το πρωταρχικό μέλημά της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Toyota θέλει να διατηρήσει την παραγωγή της στη Βρετανία παρά το Brexit

Γι’ αυτό και οι μελλοντικές επενδύσεις της θα επανεξεταστούν μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το τι ακριβώς θα επιφέρει το Brexit. Αυτό έχει άμεση σχέση με το σχέδιο της Βρετανικής κυβέρνησης επάνω στο θέμα, το οποίο θα έχει ανακοινωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Brexit ανησυχεί την αυτοκινητοβιομηχανία

Ο Ghosn ανέφερε ότι εμπιστεύεται τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί, ωστόσο κατέστησε σαφή και την ανάγκη της εταιρείας να αποφασίσει τις κινήσεις της μέσα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια. Οπότε, «όσο πιο γρήγορα έχουμε περισσότερα δεδομένα σχετικά με το Brexit, τόσο το καλύτερο».

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube