Nissan: Αυτόνομες καρέκλες για ξεκούραστη αναμονή στις ουρές! [video]

Nissan: Αυτόνομες καρέκλες για ξεκούραστη αναμονή στις ουρές! [video]

Έχουν την ίδια τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης ProPILOT που διαθέτουν και τα αυτοκίνητα της εταιρείας.

Το να στέκεσαι όρθιος στην ουρά είναι κουραστικό κι εκνευριστικό, καθώς το αίμα μαζεύεται στα πόδια σου, αλλά και στο κεφάλι σου αφού όλο και κάποιος θα προσπαθήσει να σου πάρει τη σειρά…

Το σύστημα με τους αριθμούς προτεραιότητας έχει βελτιώσει σαφώς τα πράγματα, όμως και πάλι πρέπει να βρίσκεις κάθισμα και να έχεις το νου σου στην οθόνη μην τυχόν και περάσει η σειρά σου.

Γι’ αυτό η Nissan εξέλιξε το ProPILOT Chair. Πρόκειται για ένα σύστημα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας και αποτελείται από μια σειρά καθίσματα τα οποία επιτρέπουν τους ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά με τάξη και χωρίς κανένα κόπο και άγχος.

Η σχέση με την αυτόνομη οδήγηση είναι προφανής. Κάθε κάθισμα ProPILOT  ακολουθεί αυτόνομα το διπλανό του κάθισμα, σε μια προκαθορισμένη κατεύθυνση, διατηρώντας μια σταθερή απόσταση από αυτό. Ό,τι κάνει δηλαδή ένα (ημι)αυτόνομο όχημα στον αυτοκινητόδρομο. Όταν το κάθισμα φτάσει στην κεφαλή της σειράς, π.χ. στο ταμείο, και ο άνθρωπος που κάθεται σ’ αυτό σηκωθεί, το κάθισμα βγαίνει μόνο του από τη σειρά και ξαναγυρίζει στο τέλος της, κλείνοντας έτσι τον κύκλο.

Μη νομίζετε πως όλο αυτό είναι ένα διαφημιστικό αστειάκι της Nissan. Όχι, η ιαπωνική εταιρεία βλέπει πολύ σοβαρά το κάθισμα ProPILOT. Τόσο σοβαρά, που ξεκινάει από τώρα μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, μια σειρά δοκιμών του συστήματος σε επιλεγμένα ιαπωνικά εστιατόρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Nissan ασχολείται με έπιπλα. Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε παρουσιάσει την αυτόνομη καρέκλα γραφείου, που επέστρεφε αυτόματα στη θέση της μόλις σηκωνόσουν και χτυπούσες τα χέρια σου (βλ. video εδώ). Βέβαια, δεν είναι τόσο δύσκολο να τη σπρώξεις ξανά κάτω από το τραπέζι, όμως κάνει θόρυβο και, εν πάση περιπτώσει, όταν έχεις εξελίξει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, ε, θέλεις και να τη διαφημίζεις…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube