Nέα γενιά ντίζελ κινητήρων Volvo i-Art

Nέα γενιά ντίζελ κινητήρων Volvo i-Art

Μία νέα γενιά κινητήρων ντίζελ θα λανσάρει η Volvo από το φθινόπωρο, σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την τεχνολογία της στον συγκεκριμένο χώρο.

Η νέα γενιά κινητήρων (θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο κινητήρων που διαθέτει η Volvo στο Σκέβντε της Σουηδίας) με την ονομασία Volvo Engine Architecture – VEA φέρει και μία επαναστατική τεχνολογία για τους πετρελαιοκινητήρες common rail που μειώνει ακόμα περισσότερο την κατανάλωση, όχι όμως και τις επιδόσεις.

Η καινοτομία έγκειται στο ότι ελέγχει με ξεχωριστό αισθητήρα την πίεση καυσίμου σε κάθε μπεκ, αντί της παραδοσιακής μεθόδου του ενός αισθητήρα για το σύνολο των μπεκ του common rail.  Με τον τρόπο αυτό, διατηρώντας τη διάταξη common rail, δίνεται η δυνατότητα να αυξομειώνεται ο ψεκασμός καυσίμου σε κάθε έναν από τους 4 κυλίνδρους ανεξάρτητα, με στόχο την καλύτερη δυνατή λειτουργία. Στην i-ART τεχνολογία, κάθε μπεκ διαθέτει στην κορυφή του ένα μικρό ηλεκτρονικό υπολογιστή που καταγράφει την πίεση του ψεκαζόμενου καυσίμου. Με χρήση αυτής της πληροφορίας, το σύστημα i-ART εξασφαλίζει ότι η ιδανική ποσότητα καυσίμου ψεκάζεται σε κάθε κύλινδρο ανά κύκλο καύσης. Ο συνδυασμός της i-ART τεχνολογίας με την υψηλότερη πίεση (2.500 Bar) στην οποία θα ψεκάζεται το καύσιμο, προσφέρει μεγαλύτερη οικονομία, σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές ρύπων ενώ συμβάλλει και στην αύξηση της ιπποδύναμης.

Ταυτόχρονα η Volvo θα λανσάρει και ένα νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube