Ναυτιλιακή εταιρεία απαγόρευσε τη μεταφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ναυτιλιακή εταιρεία απαγόρευσε τη μεταφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η ναυτιλιακή εταιρεία Havila Kystruten ανακοίνωσε ότι δεν θα μεταφέρει ξανά εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα στα δρομολόγια της, εξαιτίας κινδύνου πυρκαγιάς.

Η Havila Kystruten είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στη Νορβηγία που δραστηριοποιείται στη μεταφορά αγαθών και επιβατών στις παράκτιες πόλεις της χώρας. Η απόφαση της να απαγορεύσει τα υβριδικά, ηλεκτρικά αλλά και υδρογονοκίνητα οχήματα από τα δρομολόγια της προκάλεσε έκπληξη, καθώς στη Νορβηγία ποσοστό υψηλότερο του 50% των οχημάτων που κυκλοφορούν, δεν χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα για την κίνηση τους!

«Η απόφαση αυτή λήφθηκε έπειτα από μια σειρά εκτεταμένων ερευνών και αναλύσεων που κάναμε. Το συμπέρασμα αυτής της ανάλυσης μας οδήγησε στην απόφαση να μην επιτρέψουμε ξανά αυτής της τεχνολογίας τα οχήματα στα πλοία μας για λόγους ασφαλείας», δήλωσε ο Lasse A. Vangstein, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Havila Kystruten.

ship

Ουσιαστικά, η Havila Kystruten υποστηρίζει, ότι οι δυνατότητες πυρόσβεσης στα πλοία δεν επαρκούν πλέον για τους κινδύνους που εγκυμνούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα! Η πυρκαγιά που ξέσπασε πέρσι στο Felicity Ace στον Ατλαντικό Ωκεανό ήταν η αφορμή τόσο για την Havila Kystruten όσο και για πολλές ακόμα ναυτιλιακές εταιρείες να αρχίσουν να έχουν δεύτερες σκέψεις σε ότι αφορά τη μεταφορά ηλεκτρικών οχημάτων στα δρομολόγια τους. 

Παρόλο που η αιτία αυτής της πυρκαγιάς στο Felicity Ace παραμένει ακόμη υπό εξέταση, η πρόσοψη του πλοίου όπου φαίνεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά μαρτυρά, ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βρίσκονταν εκεί ήταν κατά πάσα πιθανότητα η αιτία του κακού. 

ship

Βέβαια, η Havila Kystruten, φαίνεται να παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο με αυτήν της την απόφαση, καθώς στη Νορβηγία η δημοτικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων είναι υψηλότατη με περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα που πωλούνται αυτή τη στιγμή στην αγορά, να είναι ηλεκτρικά. 

Επίσης, η ανοδική αυτή τάση αναμένεται να συνεχιστεί καθώς η νορβηγική κυβέρνηση προσφέρει γενναιόδωρα φορολογικά κίνητρα στους καταναλωτές προκειμένου να προβούν σε μια τέτοια αγορά.

Εκτός από τη μειωμένη φορολογία, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων απολαμβάνουν κι άλλα προνόμια όπως επιδοτούμενο χώρο στάθμευσης, χαμηλότερες χρεώσεις φόρτισης, μειωμένα διόδια κ.α.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube