Να τι παθαίνεις όταν στέκεσαι πίσω από αεροπλάνο σε απογείωση! [videos]

Να τι παθαίνεις όταν στέκεσαι πίσω από αεροπλάνο σε απογείωση! [videos]

Η ώθηση από τους κινητήρες ενός τζετ σε απογείωση μπορεί να κάνει μεγάλες ζημιές αν είσαι ηλίθιος και σταθείς από πίσω…

Πολλές φορές, όταν είμαστε διακοπές, κάνει διακοπές και το μυαλό μας – όπως συνέβη εδώ με κάποιους τουρίστες στη Σκιάθο.

Το πανέμορφο νησί των Σποράδων έχει πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση και στο αεροδρόμιό του αποπροσγειώνονται μεγάλα τζετ. Όμως, καθώς το νησί είναι μικρό και η γη ακριβή, δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος ανάμεσα στο διάδρομο απογείωσης και το δημόσιο δρόμο.

Αυτό είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο κι εντυπωσιακό για τους τουρίστες, που διασκεδάζουν να στέκονται μέσα στο ρεύμα της ώσης από τους πανίσχυρους αεριοστροβίλους των αεροπλάνων που «γκαζώνουν» τέρμα για να απογειωθούν.

Το ότι είναι επικίνδυνο, ελάχιστα φαίνεται να τους νοιάζει – παρότι το γράφουν φαρδιά-πλατιά οι πινακίδες στα ελληνικά και τα αγγλικά. Μπορεί και να πρόκειται για σοβινιστές Γάλλους, βλάχους Ιταλούς ή Ανατολικοευρωπαίους και Ρώσους που να μην καταλαβαίνουν αγγλικά.

Πάντως, το ρίσκο που παίρνουν δεν είναι μικρό, αφού το ρεύμα από τους κινητήρες των τζετ είναι πραγματικός τυφώνας που μπορεί να κάνει μεγάλες ζημιές. Δείτε, στα video που ακολουθούν, πώς ξεκολλάει την πίσω πόρτα ενός Peugeot 5008, που ο αφελής ιδιοκτήτης του την άφησε ανοιχτή, και πώς παρασέρνει και ρίχνει στη θάλασσα ολόκληρη «γουρούνα»!

Φανταστείτε μόνο τα μούτρα στο γραφείο ενοικιάσεων…


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube