Να πώς σταματάει η Εσθονική Αστυνομία τους μοτοσικλετιστές [video]

Να πώς σταματάει η Εσθονική Αστυνομία τους μοτοσικλετιστές [video]

Να πούμε πάλι καλά, αφού στην Αμερική μπορεί και να τους πυροβολούσαν…

Τι μπορεί να κάνει η αστυνομία όταν ο παραβάτης δεν σταματά; Να τον καταδιώξει. Και τότε πώς μπορεί να τον σταματήσει, αν ο αυτός επιμένει να προσπαθεί να ξεφύγει;

Την Παρασκευή, 21 Απριλίου (σύμπτωση με σημασία;), ένας μοτοσικλετιστής πιάστηκε από το ραντάρ να πηγαίνει με 200 km/h, στο Tallinn της Εσθονίας. Η αστυνομία του έκανε νόημα να σταματήσει, αλλά αυτός επιχείρησε να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη της BMW S1000RR από περιπολικό βαν, κατά την οποία ο μοτοσικλετιστής –που είχε και κοπέλα συνεπιβάτιδα– έκανε ό,τι μπορούσε για να ξεφύγει, βγαίνοντας κι από το δρόμο για να αποφύγει ένα άλλο περιπολικό που είχε στήσει μπλόκο.

Τότε το βαν, που όπως φαίνεται οδηγούσαν δύο αστυνομικίνες, έκανε την πολύ αμφιλεγόμενη κίνηση: την ώρα που η μοτοσικλέτα φρέναρε για να μπει σε κυκλικό κόμβο, τη χτύπησε από πίσω, ρίχνοντας τους δύο επιβάτες της στο έδαφος!

Αν αυτοί που πήγαιναν να ξεφύγουν ήταν επικίνδυνοι κακοποιοί, η κίνηση αυτή μπορεί να ήταν δικαιολογημένη. Για υπερβολική ταχύτητα όμως;…

Κάποιοι θα πουν ότι τρέχοντας με 200 και προσπαθώντας μετά να διαφύγει, ο μοτοσικλετιστής έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή αθώων περαστικών. Και ότι τελικά δεν φαίνεται να έπαθε τίποτε από την πτώση.

Σύμφωνα με αυτόν που ανέβασε το video, ο μοτοσικλετιστής δεν είχε δίπλωμα αφού του το είχαν πάρει για άλλες παραβιάσεις των ορίων ταχύτητας. Γι’ αυτό και δεν σταμάτησε και προσπάθησε να διαφύγει. Από ό,τι μπορούμε να δούμε, δεν φαίνεται να έχει και πινακίδα στη μοτοσικλέτα του.

Η κοπέλα όμως, που βάζει τις φωνές στους αστυνομικούς (στο δεύτερο video) και τους αποκαλεί δολοφόνους, θα έλεγε κανείς πως έχει κι αυτή τα δίκια της. Εκτός και αν το αστυνομικό βαν απλά δεν πρόλαβε να φρενάρει…

Πάντως, όλοι πρέπει να διδαχτούν κάτι από το συμβάν. Και οι μοτοσικλετιστές και οι αστυνομικοί.

[Πηγή: CarScoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube