Μπλόκο στα γερμανικά διόδια από την CE

Μπλόκο στα γερμανικά διόδια από την CE

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδήγησε ενώπιον της δικαιοσύνης τη Γερμανία για την απόφασή της να επιβάλλει διόδια μόνο σε αλλοδαπούς.

Τον περασμένο μήνα είχαμε μάθει ότι στη Γερμανία επέλεξαν να επιβάλλουν διόδια στους αυτοκινητοδρόμους από το 2016 που θα επιβάρυναν μόνο τους αλλοδαπούς διερχόμενους από τη χώρα.

Το σχέδιο αυτό όμως αναβλήθηκε από τον υπουργό μεταφορών της χώρας, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης. Να θυμίσουμε ότι η Γερμανία είχε αποφασίσει τη επιβολή διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους της με στόχο να πληρώνουν μόνο οι αλλοδαποί ταξιδιώτες που θα διέσχιζαν τη χώρα και θα χρησιμοποιούσαν επίσης και το τοπικό οδικό δίκτυο, μια απόφαση που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο. Αλλά, όπως μαθαίνουμε από την εφημερίδα Dernières Nouvelles d' Alsace, ο Alexander Dobrindt (CSU), υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, ανακοίνωσε με τη σειρά του την αναβολή της εφαρμογής αυτού του σχεδίου.   

Η αιτία θα πρέπει να αναζητηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που προσέφυγε στη δικαιοσύνη για την απόφαση αυτή, εγκαλώντας το γερμανικό δημόσιο ότι παραβιάζει την ευρωπαϊκή σύμβαση, διαδικασία η οποία αυτομάτως αναστέλλει την ισχύ της απόφασης μέχρι να εκδικαστεί και να τελεσιδικήσει το θέμα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις της για την εξαγγελία του σχεδίου αυτού από τις γερμανικές αρχές, επικαλούμενη τις διακρίσεις που προέκυπταν, καθώς ο στόχος ήταν να πληρώσουν μόνο οι αλλοδαποί χρήστες, παρέχοντας φορολογικό όφελος σε κόστος που τώρα επιβαρύνει τους Γερμανούς οδηγούς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεπώς αντιτίθεται σε αυτό το σχέδιο και καλεί τη δικαιοσύνη να κρίνει εάν «αυτό συμμορφώνεται με την αρχή των μη διακρίσεων μεταξύ των πολιτών της ΕΕ».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube