Μοτοσικλέτα με τουρμπίνα ελικοπτέρου και 420 άλογα! [videos]

Μοτοσικλέτα με τουρμπίνα ελικοπτέρου και 420 άλογα! [videos]

Δεν είναι πλάκα, ήδη δοκιμάζεται στο δυναμόμετρο και η εταιρεία που τη φτιάχνει το έχει ξανακάνει.

Έχουμε δει κατά καιρούς μοτοσικλέτες με κινητήρα Wankel, με ηλεκτρικό μοτέρ, ακόμα και ατμοκίνητες. Ήταν φυσικό κάποιος να φτιάξει και μια μοτοσικλέτα που να κινείται από αεριοστρόβιλο.

Η Marine Turbine Technologies (MTT), από τη Louisiana των ΗΠΑ, το έκανε αυτό, αλλά όχι τώρα. Εδώ και 17 χρόνια, το 2000, παρουσίασε την Υ2Κ, ένα superbike με τουρμπίνα από ελικόπτερο. Η μοτοσικλέτα εκείνη είχε 320 άλογα, έπιασε τα 384 km/h και κατέκτησε το ρεκόρ Guinness, όχι μόνο της πιο δυνατής μοτοσικλέτας, αλλά και της πιο ακριβής όταν η ΜΤΤ αποφάσισε να την πουλήσει.

Όταν την είχε δοκιμάσει, ο Jay Leno είχε πει: «Είναι σαν να σε σπρώχνει από πίσω το χέρι του Θεού… Έχω καβαλήσει πολλές γρήγορες μοτοσικλέτες, αλλά καμία δεν τραβούσε όπως αυτή».

Τώρα η ΜΤΤ –που φτιάχνει οτιδήποτε τουρμπινοκίνητο, από σκάφη μέχρι γεννήτριες και πυροσβεστικά «κανόνια»– αποφάσισε πως όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκετά και φτιάχνει την 420RR (από το Race Ready), που όταν ολοκληρωθεί θα έχει 420 άλογα στις 54.000 rpm και 69,2 kgm ροπής στις 2.000 rpm από την τουρμπίνα Rolls-Royce Allison Μ250 ελικοπτέρου Bell JetRanger!

Η μοτοσικλέτα θα καίει ντίζελ ή κηροζίνη, θα έχει αυτόματο κιβώτιο 2 σχέσεων, αλουμινένιο πλαίσιο, αναρτήσεις που εξελίσσονται αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με την Ohlins, ανθρακονημάτινους τροχούς Dymag και λάστιχα Pirelli, το πίσω διαστάσεων 200/50 ZR17!

Δείτε και τα video της Y2K και της 420RR, και πέστε μας αν θα θέλατε κι εσείς μια superbike που να πηγαίνει και να ακούγεται σαν μαχητικό τζετ!...

[Πηγή: ΜΤΤ]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube