Μην κατουράς ποτέ σε διάβαση πεζών στην Κίνα! [video]

Μην κατουράς ποτέ σε διάβαση πεζών στην Κίνα! [video]

Στην Κίνα, στη χώρα της αυτοκινητικής ασχετοσύνης, εύκολα δύο ή περισσότεροι από τους τέσσερις παράγοντες οδικής ασφάλειας διαπλέκονται εσφαλμένα και οδηγούν στο ατύχημα.

Η οδική ασφάλεια αποτελεί ένα σύστημα τεσσάρων παραγόντων: Χρήστες δρόμου, οχήματα, υποδομή και περιβάλλον, έλεγχος συστήματος.

Στην περίπτωση του video ό,τι μπορούσε να πάει στραβά πήγε και στους τέσσερις παράγοντες πήγε.

Από τη μια έχουμε έναν ενήλικο πεζό που αποφασίζει να βάλει ένα νήπιο να κάνει την ανάγκη του, σταματώντας πάνω στη διάβαση που εκείνη τη στιγμή διέσχιζαν- χρήστης.

Το αυτοκίνητο (ταξί;) που έχει σταματήσει σχεδόν πάνω στη διάβαση, εμποδίζει την ορατότητα προς αυτήν, στο κεραμιδί Ford Focus που θέλει να στρίψει αριστερά –χρήστης, έλεγχος.

Η γιαγιά έχει σκύψει πια τόσο πολύ για να βοηθήσει το νήπιο, έτσι ώστε έχει «κρυφτεί» από τον οδηγό του Focus που την έχει εμπρός και δεξιά του και μάλιστα όχι ακριβώς, αλλά στην καμπύλη που θα διαγράψει. Ενώ κατά διαβολική συγκυρία, η πεζός στην οποία έχει παραχωρήσει τη διάβαση το Focus, τη στιγμή που εκείνο ξεκινά, «κρύβει» τη σκυμμένη γιαγιά με το νήπιο. –χρήστης, περιβάλλον.

Αυτή ήταν φυσικά μια προσπάθεια προσέγγισης του θέματος με κάποιο στοιχειώδη επαγγελματική ανάλυση. Η αλήθεια είναι ότι μόνο σε μια χώρα μπορούν κάποιοι να μηχανευτούν, να ενορχηστρώσουν και να εκτελέσουν τέτοιο μέγεθος ηλιθιότητας σε τόσο λίγο χώρο και στο σωστό χρόνο για να παράγουν αποτέλεσμα όπως αυτό! Στην Κίνα!

Κρίμα και θρήνος για το νήπιο που ήταν το μόνο αθώο και μη υπαίτιο για το θάνατό του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube