Μην αγοράζετε Fiat 500e!

Μην αγοράζετε Fiat 500e!

Το αφεντικό της FCA, Sergio Marchionne, παρακαλά να μην αγοράζουν οι Αμερικανοί Fiat 500e, διότι μπαίνει μέσα €10.250/κομμάτι.

Πριν από τρία χρόνια, ο Sergio Marchionne, διευθύνων σύμβουλος της Fiat Automobiles, προέβλεψε ότι η εταιρεία θα χάνει $10.000 ή €7.300 για κάθε 500e που θα κατασκευαζόταν.

Τελικά, η πρόβλεψή του αποδείχτηκε... αισιόδοξη. Η εταιρεία χάνει 40% παραπάνω για κάθε κομμάτι, δηλαδή $14.000/αυτοκίνητο ή €10.250.  

Μιλώντας στο Brookings Institution, νωρίτερα σήμερα, ο Sergio Marchionne είπε στους παρευρισκόμενους: «Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα Fiat 500e, ελπίζω να μην το κάνετε, διότι κάθε τέτοια αγορά μου κοστίζει $14.000»

Να θυμίσουμε ότι το Fiat 500e κυκλοφόρησε πέρυσι το χειμώνα, αποκλειστικά για την αγορά των ΗΠΑ. Εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 111 PS, ενώ οι μπαταρίες του μπορούν να φορτιστούν πλήρως σε λιγότερες από τέσσερις ώρες. Οι δοκιμές που διεξήχθησαν σε συνεργασία με την EPA (US Environmental Protection Agency) έδειξαν ότι με μια πλήρη φόρτιση το 500e έχει αυτονομία περίπου 140 km. Τιμή κορυφαία αυτή τη στιγμή, συγκριτικά με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην αγορά των ΗΠΑ.

Εξωτερικά το ηλεκτρικό 500 διατηρεί το ρετρό στιλ των συμβατικών εκδόσεων, δέχθηκε όμως μερικές αλλαγές προκειμένου να βελτιωθεί η αεροδυναμική απόδοσή του. Το 500e πέρασε περισσότερες από 140 ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα και το αποτέλεσμα ήταν η αεροδυναμική απόδοσή του να βελτιωθεί κατά 13%.

Εσωτερικά, η κυριότερη αλλαγή εντοπίζεται στον πίνακα οργάνων, ο οποίος έδωσε τη θέση του σε μια έγχρωμη οθόνη 7”. Εκεί απεικονίζονται όλες οι απαραίτητες ενδείξεις, όπως και η ενέργεια που απομένει στην μπαταρία.

[Πηγή Jalopnik]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube