Μια Mercedes ντίζελ παίρνει μπροστά μετά από 9 χρόνια! [video]

Μια Mercedes ντίζελ παίρνει μπροστά μετά από 9 χρόνια! [video]

Λέγανε για τις παλιές πετρελαιοκίνητες Mercedes ότι είναι αθάνατες. Και ιδού η απόδειξη!

Οι κινητήρες Mercedes ντίζελ της παλιάς σχολής είχαν τη φήμη ότι ήταν άθραυστοι και μπορούσαν να δουλεύουν για εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα.

Αυτό το επιβεβαιώνει και το παρακάτω video από την Εσθονία, όπου ένας τέτοιος κινητήρας παίρνει μπροστά και λειτουργεί κανονικά αφού έχει μείνει σε αχρηστία για εννέα ολόκληρα χρόνια!

Ο κινητήρας δεν έρχεται στη ζωή αμέσως. Χρειάζεται κάποια συντήρηση και πολλές προσπάθειες για να πάρει μπροστά. Όμως δεν χρειάζεται να γίνουν επισκευές. Και όταν παίρνει μπροστά, ο ντίζελ δουλεύει κανονικά χωρίς πρόβλημα.

Όσοι ξέρουν από Mercedes θα εκπλαγούν βλέποντας ένα τέτοιον κινητήρα στην S-Class W116 της δεκαετίας του 1970. Ο ντίζελ στο συγκεκριμένο μοντέλο ήταν 5κύλινδρος, αλλά αυτός εδώ έχει ξεκάθαρα μόνο 4 κυλίνδρους. Σε ένα παλιότερο video, που έδειχνε τη Mercedes ακόμα παροπλισμένη, έλεγε ότι είχε αρχικά έναν 6κύλινδρο 2.8 βενζίνης.

Κάτι φαίνεται πως δεν είχε πάει καλά με τον βενζινοκινητήρα και τον είχαν αλλάξει με αυτόν τον 2.4 D που ήταν ευρέως διαθέσιμος σε αυτές τις χώρες. Ήταν ένας τρόπος για να κινείται η μεγάλη λιμουζίνα στο δρόμο χωρίς πολλά έξοδα.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε ζήσει πολλά πριν το αφήσουν να σαπίζει σε ένα χωράφι. Το οδόμετρό του έδειχνε 372.000 χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η ανάσταση ενός VW Transporter παρατημένου σε δάσος επί 40+ χρόνια [video]

Είναι εκπληκτικό το ότι, αφού ο κινητήρας παίρνει μπροστά, δεν έχει κανένα πρόβλημα να κινήσει το αυτοκίνητο. Βάζοντας τον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου στο D, το μεγάλο πολυτελές σεντάν φεύγει άνετα αφήνοντας πίσω του ένα σύννεφο άσπρου καπνού.

Ελπίζουμε ο οδηγός του να μην πήγε μακριά πριν αλλάξει ιμάντες – και βέβαια λάστιχα…

[Πηγή: Flexiny]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube