Μια LaFerrari κινδυνεύει να πάει στην πρέσα

Μια LaFerrari κινδυνεύει να πάει στην πρέσα

Το hypercar της μοντενέζικης φίρμας ενδέχεται να συνθλιβεί στην πρέσα διότι ο ιδιοκτήτης του δεν θέλει να πληρώσει το φόρο εισαγωγής.

Σε αυτή τη θλιβερή ιστορία, σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό δίκτυο Fin 24, o ιδιοκτήτης μιας LaFerrari προσπάθησε να βάλει δύο φορές το αυτοκίνητο λαθραία μέσα στη χώρα και τώρα αυτό κατασχέθηκε για δεύτερη φορά.

Την πρώτη φορά, η LaFerrari ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να ξεγλιστρήσει από τις τελωνειακές αρχές, εισάγοντας το αυτοκίνητο το 2014 χωρίς να πληρώσει τους απαραίτητους δασμούς και τον ΦΠΑ, παρόλο που είχε καταβάλει ένα σκασμό χρήματα για να αγοράσει το πιο εξωτικό μηχάνημα του Maranello.

Στη συνέχεια και αφού κατασχέθηκε παρέμεινε σε μια αποθήκη στο τελωνείο για τρία χρόνια, καθώς ο ιδιοκτήτης δεν ολοκλήρωσε τις τελωνειακές διαδικασίες.

Ωστόσο, τον Φεβρουάριο, ο ιδιοκτήτης της LaFerrari υπέβαλε διασάφηση εξαγωγής για να πάει το αυτοκίνητο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό μέσω του συνοριακού σταθμού της Beitbridge. Αλλά μια ημέρα αργότερα, προσπάθησε να το επανεισάγει μέσω του ίδιου συνοριακού φυλακίου, με την ελπίδα να το περάσει χωρίς δασμούς και πάλι στη Νότιο Αφρική. Σας ακούγεται ανόητο; Είναι, ειδικά αν ο ιδιοκτήτης νόμιζε ότι θα ξεγελάσει τους τελωνειακούς και τις συνοριακές αρχές που θα πίστευαν ότι πρόκειται για άλλη LaFerrari.

Ύστερα και από τη δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια, απαγορεύτηκε στη LaFerrari οποιαδήποτε μετακίνηση, ενώ οι αρχές εξέδωσαν μια επιστολή προθέσεων προς τον ιδιοκτήτη. Σε αυτή αναφερόταν ότι εάν ο ιδιοκτήτης δεν είναι σε θέση να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία εισαγωγής, η LaFerrari θα καταστραφεί.

Το Jalopnik μέσω του οποίου βρήκαμε το θέμα, αναφέρει ότι το αυτοκίνητο όχι μόνο δεν πλήρωσε τους φόρους εισαγωγής, αλλά και ότι η LaFerrari είναι αριστεροτίμονη, προδιαγραφή που έχει απαγορευτεί στη Νότιο Αφρική από το 2004.

[Πηγή Fin 24 μέσω Jalopnik]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube