Μια Integrale με τιμή από… €120.000

Μια Integrale με τιμή από… €120.000

Ο οίκος Sotheby’s βγάζει σε δημοπρασία μία από τις 310 Delta Integrale Evolution Martini 6 edition, με λιγότερα από 30.000 km.

Από τα σπάνια αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τους κανονισμούς του Group A για τα ράλι, η Lancia HF Delta Integrale είναι ίσως αυτό με τους περισσότερους και πιο φανατικούς λάτρεις.

Η ιστορία των αγώνων, τόσο στην F1 όσο και των ράλι, χαρακτηρίζεται από περιόδους κυριαρχίας κάποιου κατασκευαστή. Σήμερα είναι η VW που σαρώνει τα πάντα στις ειδικές διαδρομές. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές του ’90 η απόλυτη δύναμη ήταν η Lancia. Με την Delta Integrale η ιταλική εταιρεία είχε πάρει τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών σε πέντε σεζόν και έξι διαδοχικά πρωταθλήματα κατασκευαστών, από το ’87 ως το ’92. Για να γιορτάσει τον έκτο τίτλο η εταιρεία έβγαλε στην αγορά μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής, την Martini 6, βασισμένη στην Delta HF Integrale Evoluzione.



Στις τεχνικές προδιαγραφές δεν υπήρχαν διαφορές. Φορούσε τον ίδιο δίλιτρο, τούρμπο, 16βάλβιδο με το 5άρι σασμάν να μεταφέρει την κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Οι 210 ίπποι δεν φαίνονται πολλοί με τα σημερινά δεδομένα, αλλά μια 911 Turbo εποχής έβγαζε μόλις 50% παραπάνω.

Η Martini 6 ξεχώριζε από το λευκό χρώμα και τις μπλε και κόκκινες ρίγες, τα κλασικά χρώματα της Martini. Το εσωτερικό ήταν ντυμένο με alcantara σε γαλάζιο χρώμα με κόκκινες εξωτερικές ραφές. Τα λογότυπα HF με το ελεφαντάκι ήταν διάσπαρτα σε διάφορα σημεία, με το Martini Racing γραμμένο φαρδύ πλατύ στην πίσω αεροτομή.



Η Lancia έφτιαξε μόλις 310 τέτοια αυτοκίνητα. Το εικονιζόμενο παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του στην Β. Ιταλία καινούριο και από τότε έχει κάνει λιγότερα από 30.000 km. Ο οίκος Sotheby’s εκτιμά ότι η τιμή του θα κυμανθεί από €120.000 ως €150.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube