Μια Aston Martin για λιλιπούτειους James Bond!

Μια Aston Martin για λιλιπούτειους James Bond!

Μια Aston Martin για τα παιδιά που θέλουν να μυηθούν από νωρίς στην πολυτελή ζωή και τα ακριβά αυτοκίνητα.

Ένας από τους πιο γνωστούς εμπόρους κλασσικών Aston Martin στην Αγγλία, η Nicholas Mee & Company LTD,  αποφάσισε να διευρύνει το αγοραστικό της κοινό και στις μικρότερες ηλικίες κατασκευάζοντας και πουλώντας την εικονιζόμενη λιλιπούτεια Aston Martin.

Το μοντέλο ονομάζεται DB Convertible Junior και όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, σχεδιαστικά παραπέμπει στα ένδοξα μοντέλα που διέθετε στην αγορά η βρετανική φίρμα τη δεκαετία του 1960.

Η DB Convertible Junior απευθύνεται σε παιδιά άνω των δέκα ετών, με ευκατάστατους φυσικά γονείς που δεν έχουν πρόβλημα να διαθέσουν τα περίπου 20.000 ευρώ που κοστίζει, προκειμένου το βλαστάρι τους να κόβει βόλτες στην αυλή με στιλ!

Μια ακόμα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αυλή να έχει την άπλα της. Και αυτό γιατί ο τετράχρονος αερόψυκτος βενζινοκινητήρας των 110 κ.εκ που βρίσκεται κάτω από το μπροστινό καπό και κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός 3τάχυτου ημιαυτόματου κιβωτίου, επιτρέπει στην DB Convertible Junior να πιάσει τελική ταχύτητα 75 km/h. Βέβαια, για λόγους ασφαλείας αλλά και για να την γλιτώσουν οι… τριανταφυλλιές, η τελική ταχύτητα μπορεί να περιοριστεί.

Στα λοιπά χαρακτηριστικά της DB Convertible Junior ξεχωρίζουν τα υδραυλικά φρένα με δισκόπλακες της Brembo και τα πλήρη ρυθμιζόμενα πεντάλ. Διαθέτει κανονικά φώτα και φλας, ενώ όσον αφορά τις διαστάσεις της φθάνει τα 2,5 μέτρα σε μήκος και 1,03 σε πλάτος. Οι επιλογές σε εξωτερικά χρώματα φθάνουν τις 1.000, σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ η καμπίνα μπορεί να επενδυθεί με δέρμα ή βινύλιο σε διάφορα χρώματα που δένουν με το ρετρό ξύλινο τιμόνι.

[Πηγή: Nicholas Mee & Company LTD]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube