Μια Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio για τoυς Ιταλούς Carabinieri

Μια Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio για τoυς Ιταλούς Carabinieri

Οι Ιταλοί Carabinieri θα κυνηγούν τους «κακούς» με τις ολοκαίνουργιες διτούρμπινες Giulia Quadrifoglio με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο και απόδοση 510 PS

Οι Ιταλοί Carabinieri ξέρουν πώς να παραγγέλνουν το «σωστό» αυτοκίνητο για τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Το τελευταίο τους απόκτημα είναι η νέα Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, η οποία παραδόθηκε στην Ιταλική Αστυνομία από τον CEO της FCA, Sergio Marchionne και τον εγγονό του Agnieli, John Elkann, σε μια σεμνή τελετή που έλαβε χώρα την Πέμπτη. Πρόκειται για την QV με απόδοση 510 PS και –παραδόξως- χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.



Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί χρειάζεται η Ιταλική Στρατιωτική Αστυνομία ένα 2τούρμπινο σεντάν, θα απαντήσουμε κατ’ αρχήν για τον ίδιο λόγο που οι Carabineri έχουν ήδη ένα μικρό στόλο από Lotus Evora. Χρειάζονται, όσο να πεις, για γρήγορες καταδιώξεις ή ακόμα καλύτερα ταχύτερη παράδοση οργάνων για μεταμόσχευση ή αίματος ή τέλος για να συνοδεύουν σημαντικούς ανθρώπους.



Η αστυνομική δύναμη θα παραλάβει μόνο δύο Giulia QV, αλλά η FCA θα προμηθεύσει τους Carabinieri με 800 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων Giulietta, Jeep Renegade και Fiat Panda 4x4. Στην τελετή παράδοση είχε την τιμητική της και μια υπέροχη αστυνομική Alfa Giulia Super της δεκαετίας του '60.

Όσο αστεία φαίνονται τα αστυνομικά supercars της αστυνομίας του Dubai (πόση αστυνομική χρησιμότητα έχουν αυτοκίνητα όπως η Bugatti Veyron, η Aston Martin One-77 και η Lamborghini Aventador;) τόσο ταιριαστή φαίνεται η ένταξη των νέων Giulia QV στο σώμα των Carabinieri. Από οπτικής άποψης τουλάχιστον είναι πολύ πιο κουλ από τα δικά μας περιπολικά…

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube