Μια 458 με κινητήρα V12, από την ίδια τη Ferrari!

Μια 458 με κινητήρα V12, από την ίδια τη Ferrari!

Η Ferrari πούλησε σε πελάτη της μια 458 που είχε χρησιμοποιηθεί ως «μουλάρι» για την εξέλιξη του V12 της LaFerrari.

Ο άνθρωπος που υπογράφει διαδικτυακά ως Greg B. είναι ένας πολύ καλός πελάτης των κατασκευαστών supercars, με ιδιαίτερη προτίμηση στις Ferrari και τις Pagani.

Συνήθως δεν κρατάει κρυφά τα νέα του αποκτήματα, αφού αμέσως ανεβάζει φωτογραφίες τους στον λογαριασμό του στο Instagram. Με μια από τις τελευταίες Ferrari που βρέθηκαν όμως στην κατοχή του, αποφάσισε να παίξει λίγο κρυφτό με το διαδικτυακό κοινό. Κι αυτό γιατί δεν ήταν ένα συνηθισμένο μοντέλο της εταιρίας. «Συνηθισμένα», είναι π.χ. η F12tdf που περιμένει να παραλάβει από μέρα σε μέρα, ή η LaFerrari Aperta με την οποία βολτάρει από τον περασμένο Ιούνιο.

Το περίεργο μοντέλο το οποίο άρχισε σταδιακά να αποκαλύπτει από τις αρχές τις χρονιάς, σύμφωνα με τον ίδιο ήταν «κεντρομήχανο αλλά όχι με V8, και δεν ήταν LaFerrari». Αυτή η εξίσωση δεν έχει… καμία λύση από τη σημερινή γκάμα της Ferrari, οπότε δικαίως προκλήθηκαν απορίες. Από τις φωτογραφίες που ανέβασε στη συνέχεια προέκυψε πως ήταν μια Ferrari 458 Italia με κινητήρα V12. Πώς έγινε όμως αυτό; Ήταν κάτι που έφτιαξε ειδικά για αυτόν το τμήμα Special Projects της Ferrari; Αυτές τις μέρες, έγινε η επίσημη αποκάλυψη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Ferrari 488 Spider [video]

Πρόκειται για ένα από τα αυτοκίνητα που είχε χρησιμοποιήσει η Ferrari ως πλατφόρμες εξέλιξης για τον κινητήρα της LaFerrari. Οχήματα τα οποία στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι γνωστά ως «μουλάρια». Είναι άγνωστο αν σε αυτή την εφαρμογή ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,3 lt βγάζει 800 PS, όπως στη LaFerrari, ή αν έχει άλλες ρυθμίσεις που αλλάζουν την απόδοσή του. Πάντως σίγουρα σε αυτή την 458 δεν έχει τη βοήθεια του υβριδικού συστήματος KERS.



Ως πρωτότυπο, η συγκεκριμένη 458 δεν μπορεί να βγάλει πινακίδες για κυκλοφορία στον δρόμο, οπότε ο Greg θα πρέπει να τη χαρεί αποκλειστικά εντός πίστας. Κάτι που δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει, όπως φαίνεται από το πόσο χαίρεται την Pagani Zonda R, την 599 ΧΧ, την 488 Challenge ή το μονοθέσιο F1 που επίσης έχει…

[Πηγή: Ferrarichat]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube