Μεξικάνικα Mondeo με μαριχουάνα αξίας $1 εκατ. στο πορτμπαγκάζ!

Μεξικάνικα Mondeo με μαριχουάνα αξίας $1 εκατ. στο πορτμπαγκάζ!

Τυχερός ντίλερ στις ΗΠΑ παρέλαβε τα αυτοκίνητα, αλλά δεν κράτησε το «χόρτο».

Ντίλερ της Ford στο Ohio των ΗΠΑ παρέλαβε μια παρτίδα Ford Fusion (αμερικάνικα Mondeo) κατασκευασμένα στη Sonora του Μεξικού, που είχαν κρυμμένη μέσα τους μαριχουάνα συνολικής αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Τα αυτοκίνητα είχαν μεταφερθεί σιδηροδρομικώς, με τρένο της μεγάλης και σοβαρής εταιρείας CSX, και είχαν αποθηκευτεί σε μάντρα της στη Lordstown, πριν παραδοθούν στον ντίλερ της Ford, στη Youngstown.  

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο ντίλερ ανακάλυψε τη μαριχουάνα σταδιακά, στο διάστημα 7 με 11 Ιουλίου. Ήταν συσκευασμένη σε πακέτα σε σχήμα μισοφέγγαρου, κρυμμένα στη θέση της ρεζέρβας, κάτω από το δάπεδο του πορτμπαγκάζ.

Καθώς δεν πρόκειται μάλλον για κάποια τολμηρή προωθητική καμπάνια της Ford για το Fusion, οι Αρχές προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιος επρόκειτο να παραλάβει τα ναρκωτικά πριν τα αυτοκίνητα φτάσουν στον ντίλερ.

«Είναι ξεκάθαρο πως κάτι πήγε στραβά», δήλωσε στο CNN o Silverio Balzano, πράκτορας της Υπηρεσίας Δίωξης ναρκωτικών DEA, στη Youngstown. «Θεωρητικά, θα μπορούσαν να ξεφορτώσουν τα ναρκωτικά σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής». 

Τέτοια πακέτα των 18 κιλών, που θύμιζαν μισοκέφαλα τυριού, είχαν εμφανιστεί προηγουμένως και αλλού. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα βλέπω εδώ», είπε ο Balzano. Όμως, πανομοιότυπα πακέτα είχαν κατασχεθεί φέτος στη Minnesota και στο Phoenix.

Τον περασμένο Μάρτιο, οι Αρχές στο Dilworth της Minnesota είχαν επίσης ανακαλύψει ναρκωτικά φορτωμένα σε Ford Fusion που είχαν έρθει από το Μεξικό. Επτά τέτοια αυτοκίνητα με κρυμμένη μαριχουάνα είχαν βρεθεί όταν η αστυνομία είχε δώσει οδηγία στους ντίλερ να ερευνούν προσεκτικά κάθε καινούργιο αυτοκίνητο που είχε έρθει σιδηροδρομικώς.

Τότε, το FBI είχε εκτιμήσει ότι πάνω από 500 κιλά μαριχουάνα είχαν κατασχεθεί από τους εκεί πράκτορές της – και όλα ήταν κρυμμένα μέσα στο μεσαίο σεντάν της Ford. Μάλιστα, ένα αυτοκίνητο είχε πουληθεί με τα ναρκωτικά ακόμα μέσα στο πορτμπαγκάζ!

«Είμαστε ενήμεροι της κατάστασης και την παίρνουμε πολύ σοβαρά», δήλωσε εκπρόσωπος της Ford Motor Company το Σάββατο. «Συνεργαζόμαστε με το FBI και το Τελωνείο σε μια εκτεταμένη έρευνα. Έχουμε διαπιστώσει ότι αυτό δεν συμβαίνει στο εργοστάσιό μας ή στους δικούς μας αποθηκευτικούς χώρους».

Η Ford είπε επίσης ότι η CSX Transportation δήλωσε πως συνεργάζεται με τις Αρχές «παρέχοντας όλη την υποστήριξη που μπορεί στις υπηρεσίες που ερευνούν αυτό το σοβαρό έγκλημα, και θα συνεχίσει να το κάνει».

Αν ζείτε στην Αμερική κι έχετε αγοράσει ένα καινούργιο Ford Fusion τους τελευταίους μήνες, αξίζει να ψάξετε το πορτμπαγκάζ…

 [Πηγή: The Truth About Cars]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube