Μετέτρεψαν το κλασικό MINI σε ηλεκτρικό και το πουλάνε από 90.000 ευρώ

Μετέτρεψαν το κλασικό MINI σε ηλεκτρικό και το πουλάνε από 90.000 ευρώ

Το εγχείρημα έχει την υπογραφή βρετανικής εταιρείας που θα φτιάξει συνολικά 100 τέτοια αυτοκίνητα. 

Ενώ η MΙΝΙ συνεχίζει την εξέλιξη του σύγχρονου ηλεκτρικού της μοντέλου, μια εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, η Swind, πήρε το κλασικό ΜΙΝΙ και το μετέτρεψε σε ηλεκτρικό. 

Μάλιστα, δεν μιλάμε για μια... εφάπαξ ενέργεια, αλλά για ένα πραγματικό σχέδιο παραγωγής, αφού το Swind E Classic Mini όπως ονομάζεται, θα παραχθεί σε 100 αντίτυπα και η τιμή του ορίστηκε στις 79.000 στερλίνες (περίπου 90.000 ευρώ). Με άλλα λόγια το ΜΙΝΙ αυτό που παρουσιάστηκε στο London Classic Car Show θα είναι πιο ακριβό από το Audi e-tron!

Είναι χτισμένο στο αποκατεστημένο σώμα ενός κλασικού ΜΙΝΙ στο οποίο τοποθετήθηκε ένας ηλεκτροκινητήρας 110 ίππων και μια μπαταρία 24 kWh.

Η Swind ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητο έχει αυτονομία 200 km με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη. Η τελευταία απαιτεί φόρτιση 4 ωρών για να φτάσει στο 100% της χωρητικότητάς της. Σερ ό,τι αφορά στις επιδόσεις η Swind μιλά για 9,2" για το 0-100 km/h και τελική ταχύτητα της τάξης των  130 km/h. 

Η αφαίρεση του παλιού κινητήρα και η τοποθέτηση της μπαταρίας και του ηλεκτροκινητήρα αύξησε το βάρος του αυτοκινήτου κατά 80 κιλά, και έτσι τώρα ζυγίζει 720 κιλά. Εξακολουθεί δηλαδή να είναι αρκούντως ελαφρύ. 
Ωστόσο συνέβαλε και στη βελτίωση της κατανομής βάρους που από 68/32 που ήταν πριν, τώρα είναι 57/43 εμπρός/ πίσω, ενώ η αφαίρεση του ρεζερβουάρ, αύξησε τη χωρητικότητα του πορτ-μπακάζ στα 200 λίτρα. 

Παρά την τσουχτερή τιμή του, το E Classic Mini δεν έχει και εξαιρετικά πλούσιο εξοπλισμό. Διαθέτει σύστημα πέδησης με μηχανισμό ανάκτησης ενέργειας, ειδική αντισκωριακή βαφή, θύρες USB, θέρμανση, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα και θερμαινόμενα μπροστινά και πίσω αλεξήνεμα. Αλλά θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον για να αποκτήσετε ένα σύγχρονο σύστημα πληροφοριών/ψυχαγωγίας με δορυφορική πλοήγηση, κλιματισμό, υδραυλικό τιμόνι, υφασμάτινη ανοιγόμενη οροφή και σύστημα γρήγορης φόρτισης. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube