Mercedes-Benz: Μειώσεις τιμών στα εισαγόμενα στην Κίνα αυτοκίνητα από τις ΗΠΑ

Mercedes-Benz: Μειώσεις τιμών στα εισαγόμενα στην Κίνα αυτοκίνητα από τις ΗΠΑ

Βαθιά ανάσα από τις εταιρείες μετά τη μείωση των δασμών από το Πεκίνο.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει εκπτώσεις στα αυτοκίνητα που εισάγονται στην Κίνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες έως τις 31 Μαρτίου μετά την απόφαση του Πεκίνο να αναστέλλει την επιβολή πρόσθετων δασμών στα κατασκευαζόμενα στις ΗΠΑ αυτοκίνητα.
Πρόκειται επί της ουσίας για μια ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο των δύο μεγάλων οικονομιών, ανακωχή που σκοπό έχει να οδηγηθούν οι δύο χώρες εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οι τιμές τεσσάρων μοντέλων μειώθηκαν από 36.000 γουάν έως και 135.000 γουάν, δήλωσε η Daimler.

Λίγες μέρες πριν και η Tesla είχε δηλώσει πως έχει ήδη προχωρήσει στη μείωση των τιμών στα Model S και Model X.

Ο ανταγωνιστής της Mercedes, η BMW AG δήλωσε ότι χαιρετίζει την προσωρινή μείωση των δασμών στα οχήματα που εισάγονται στην Κίνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τους εταίρους στην Κίνα για πώς να ανταποκριθεί.

Οι οικονομικές επιπτώσεις της επιβολής υψηλών δασμών από την Κίνα στα αυτοκίνητα που εισάγονται από τις ΗΠΑ αναμένεται να ανέλθουν σε σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ (338 εκατομμύρια δολάρια) για τη BMW το 2018, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ωστόσο, μετά τις νεώτερες εξελίξεις, η εταιρεία  ανακοίνωσε το Σάββατο ότι μείωσε τις τιμές της Κίνας σε τέσσερα μοντέλα που κατασκευάστηκαν από την Αμερική κατά 3% έως 7%. Πρόκειται για τα X5, X6, X5M και X6M.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube