Mercedes-Benz: 13 νέα μοντέλα στα επόμενα οκτώ χρόνια

Mercedes-Benz: 13 νέα μοντέλα στα επόμενα οκτώ χρόνια

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Daimler AG, Ντίτερ Τσέτσε, προανήγγειλε 13 νέα μοντέλα για τα επόμενα  οκτώ χρόνια που δεν θα έχουν σημερινό προκάτοχο.

Ο προγραμματισμός αυτός  αποτελεί μέρος ενός επιθετικού σχεδίου, προκειμένου η Mercedes-Benz να ανακαταλάβει την κορυφαία θέση στι πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων, το αργότερο μέχρι το 2020.

«Έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι θα επανέλθουμε στην κορυφαία θέση», δήλωσε ο Τσέτσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη. «Πρώτα απ’ όλα, φυσικά, τα πάντα έχουν να κάνουν με το ντιζάιν και τη γοητεία που ασκούν τα προϊόντα μας». Εμείς να σημειώσουμε ότι το μερίδιο της Mercedes-Benz βρίσκεται σε κορυφαία θέση τους τελευταίους δέκα μήνες. 
   
Ο Τσέτσε, του οποίου το συμβόλαιο αναμένεται να επεκταθεί αυτό το μήνα για άλλα πέντε χρόνια, στοχεύει να αυξήσει τα έσοδα και τις παραδόσεις αυτοκινήτων τα επόμενα δύο χρόνια, λανσάροντας στην αγορά την αναβαθμισμένη E-Class, την 4θυρη κουπέ CLA και τη φρεσκαρισμένη ναυαρχίδα της εταιρεία S-Class. Αυτά τα μοντέλα θα έρθουν επιπλέον της αναβάθμισης των μικρότερων A και Β-Class που είδαμε ήδη.

Ο Ντίτερ Τσέτσε θα επενδύσει ένα σύνολο 21 δις ευρώ στα επόμενα δύο χρόνια σε έρευνα και εξέλιξη, εργοστάσια και εξοπλισμό, στην προσπάθεια να εκτοξεύσει τη Mercedes-Benz από την τρίτη θέση των πωλήσεων στα πολυτελή αυτοκίνητα που είναι τώρα, εμπρός από την BMW και την Audi. H Mercedes-Benz, να θυμίσουμε, ότι προσπεράστηκε από την BMW το 2005 και από την Audi to 2011.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε το ισχυρότερο όνομα», δήλωσε ο Τσέτσε στο Bloomberg TV. «Τεχνολογικά είμαστε πρωτοπόροι».

[Πηγή: Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube