Μειώνουν παραγωγή Alfa Romeo και Maserati λόγω Κίνας

Μειώνουν παραγωγή Alfa Romeo και Maserati λόγω Κίνας

Οι νέοι κανόνες εισαγωγών στην Κίνα έπληξαν τις πωλήσεις της Fiat Chrysler Automobiles, σύμφωνα με πηγές συνδικάτων.

Η Fiat Chrysler Automobiles έχει μειώσει την παραγωγή στα ιταλικά εργοστάσια που κατασκευάζουν Alfa Romeo και Maserati, καθώς οι νέοι κανόνες κινεζικών εισαγωγών έπληξαν τις πωλήσεις, σύμφωνα με πηγές των συνδικάτων.

Οι πωλήσεις των μοντέλων της Alfa Romeo και της Maserati μειώθηκαν σημαντικά στην Κίνα, δεδομένου ότι οι αρχές εισήγαγαν νέους κανόνες για τις σχέσεις μεταξύ αντιπροσώπων και κατασκευαστών αυτοκινήτων, δήλωσαν συνδικάτα εργαζομένων της FCA. Μεταξύ άλλων αλλαγών, οι νέοι κανονισμοί απαγορεύουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες να επιβάλλουν αποθέματα στις αντιπροσωπείες.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα της FIM και της FIOM, η FCA επέβαλε τις εξής τις περικοπές στην παραγωγή:

Η γραμμή παραγωγής για τη νέα Maserati Levante στο εργοστάσιο της FCA στο Mirafiori στο Torino θα κλείσει για δύο εβδομάδες μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

Η παραγωγή της Alfa Romeo Stelvio και της Giulia στο Cassino της κεντρικής Ιταλίας έχει μειωθεί σε 265 αυτοκίνητα ανά βάρδια από 300 αυτό το μήνα.

Τα παραπάνω ακολούθησαν και ακολουθούν τις στάσεις παραγωγής σε τέσσερις Παρασκευές από τα μέσα Σεπτεμβρίου με απώλειες άνω των 2.000 μονάδων. Η FCA αρνήθηκε να σχολιάσει τις περικοπές.

Οι κινεζικές αποστολές της Giulia και της Stelvio -που ξεκίνησαν την άνοιξη- έχουν μειωθεί σημαντικά ύστερα από μια πολύ καλή εκκίνηση, σύμφωνα με στοιχεία από τους ερευνητές της αγοράς της JATO Dynamics. Η Alfa παρέδωσε 1.006 Stelvio σε Κινέζους αντιπροσώπους τον Ιούνιο, 2.666 τον Ιούλιο και μόλις 227 τον Αύγουστο. Η Maserati ακολούθησε στο ίδιο μοτίβο, στέλνοντας κατά μέσον όρο 350 Levante τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κάτω από το μέσο όρο των 800+ αυτοκινήτων με τον οποίο έτρεχε κατά το α’ εξάμηνο του 2017.

Οι στόχοι πωλήσεων της FCA για τις Levante, Giulia και Stelvio μπορεί να ήταν υπερβολικά υψηλοί, σύμφωνα με τον Felipe Munoz, παγκόσμιο αναλυτή αυτοκινήτων σε ερευνητές της JATO Dynamics. Η Alfa Romeo εκτιμάται ότι θα πουλήσει μεταξύ 130.000 και 140.000 μονάδων το 2017 με βάση τις πωλήσεις μέχρι σήμερα, είπε ο Munoz. Αυτά μπορεί να μην πληρούν το στόχο, αλλά εξακολουθεί να είναι «ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα», δήλωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της FCA, Sergio Marchionne, δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι η Alfa Romeo θα πουλήσει 170.000 αυτοκίνητα εφέτος, περιλαμβανομένων των Giulietta, MiΤo και 4C κουπέ και ρόουντστερ.

Περικοπές και σε FIAT και Jeep
Η FCA έχει επίσης μειώσει την παραγωγή των FIAT 500X και Jeep Renegade στο εργοστάσιό της στο Melfi της νότιας Ιταλίας. Παρά την αυξημένη ζήτηση στην Ευρώπη για μικρά SUV, οι πωλήσεις του 500Χ και των Renegade μειώθηκαν στη Γηραιά Ήπειρο, καθώς εισέρχονται όλο και περισσότεροι ανταγωνιστές στην κατηγορία.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο έχουν προσωρινά απολυθεί για 21 ημέρες εφέτος, συμπεριλαμβανομένων έντεκα ημερών στο α’ 3μηνο. Ως αποτέλεσμα, η παραγωγή των δύο μοντέλων μειώθηκε κατά 25% για την ίδια περίοδο.

Οι πωλήσεις Fiat 500X στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 15% σε 62.999 αυτοκίνητα έως τον Αύγουστο, σύμφωνα με την JATO Dynamics. Ο όγκος του Jeep Renegade μειώθηκε κατά 1% στα 52.203 αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO, αλλά αυξήθηκαν κατά 0,5% στα 70.859 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Automotive News Data Center.

Η FCA εξάγει το 55% της παραγωγής των Renegade του Melfi στις ΗΠΑ. Οι πωλήσεις του FIAT 500X στις Ηνωμένες Πολιτείες έπεσαν κατά 38% στα 5.237 αυτοκίνητα. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι αμερικανικές πωλήσεις αντιπροσωπεύουν το 10% του συνολικού όγκου του 500X.

Η συνολική παραγωγή στα εργοστάσια της FCA στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 3% το γ’ 3μηνο, σύμφωνα με τη FIM. Η παραγωγή που αυξήθηκε κατά 60% στο Cassino, ενισχύθηκε από το λανσάρισμα της Stelvio και την πλήρη παραγωγή της Giulia, η οποία ήταν σε φάση ανοδικής πορείας το 2016.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube