Μέχρι και τρίτροχο FIAT 500 στο Nürburgring! [video]

Μέχρι και τρίτροχο FIAT 500 στο Nürburgring! [video]

Δείτε κάθε καρυδιάς καρύδι να γυρίζει την πίστα τις ημέρες που είναι ανοιχτή στο κοινό.

Τις ημέρες “Touristenfahrten”, όπου η Nordschleife είναι ανοιχτή στους τουρίστες, ο καθένας βρίσκει την ευκαιρία να γυρίσει τη θρυλική πίστα με ό,τι όχημα διαθέτει.

Στο video θα δείτε βαν και λεωφορειάκια να πηγαίνουν αέρα, pick-up με τα λάστιχα να στριγκλίζουν, τρακτέρ και μηχανήματα να κάνουν καθαρισμό και συντήρηση, παλιά αυτοκίνητα να ξαναζούν τη νιότη τους και, στο 3’ 49”, αυτό το παράξενο, τρίτροχο FIAT 500.  

Δεν πρόκειται για κάποιο μυστικό πρωτότυπο μοντέλου που θα συναγωνίζεται το Morgan 3-wheeler. Απλά έχει σχέση με τον πόθο των εφήβων να πιάσουν τιμόνι πριν κλείσουν τα 18.

Η αγορά έχει ονομάσει αυτά τα προϊόντα μετατροπής Ellenators”, αφού τα φτιάχνει η Auto Ellenrieder και τα πουλάει σε πλούσιους τινέιτζερ που θέλουν να βγουν στους δρόμους από τα 16 τους.

Στην ουσία το 500ράκι αυτό δεν είναι τρίτροχο, αλλά έχει τους δύο πίσω τροχούς του πολύ κοντά μεταξύ τους, όπως στα παλιά BMW Isetta.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ BMW Isetta (1955-1962) [video]

Η γερμανική νομοθεσία επιτρέπει σήμερα να βγάλουν ειδική άδεια κυκλοφορίας αυτοκίνητα που έχουν πίσω μετατρόχιο κάτω από 46,5 cm και ιπποδύναμη έως 20 PS. Επίσης, η τελική ταχύτητα των κατασκευασμάτων αυτών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 80 km/h.

Η αλλαγή στον πίσω άξονα απαιτεί μετατροπές στο πάτωμα και την ανάρτηση του αυτοκινήτου, αλλά η μείωση της ιπποδύναμης γίνεται απλά με επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου του κινητήρα. Παρ’ όλα αυτά, η όλη δουλειά κοστίζει 4.500-5.000 ευρώσυν την τιμή του αυτοκινήτου, φυσικά…

Πολύ ακριβό δώρο για να το κρατήσει ο πιτσιρικάς μόλις δύο χρόνια…

[Πηγή: Kreisbote]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube