Μηχανισμός που κρύβει την πινακίδα για να γλιτώνεις τα διόδια! [video]

Μηχανισμός που κρύβει την πινακίδα για να γλιτώνεις τα διόδια! [video]

Βιντεοσκόπησαν «έξυπνο» να τον χρησιμοποιεί και ανακαλύφθηκε ότι μπορείς εύκολα να τον προμηθευτείς μέσω διαδικτύου!

Ένα ζευγάρι βιντεοσκόπησε οδηγό στη Florida να κρύβει με τηλεχειρισμό την πινακίδα του για να περνάει τα ηλεκτρονικά διόδια χωρίς να πληρώνει και να μην τον πιάνουν οι κάμερες.

Το video δείχνει τον κρυμμένο μηχανισμό στο πλαίσιο της πινακίδας του Chrysler Pacifica να ξεδιπλώνει ένα αδιαφανές ρολό και να καλύπτει τον αριθμό κυκλοφορίας όταν το αυτοκίνητο περνά από τους ηλεκτρονικούς αισθητήρες χρέωσης RFID και τις σχετικές κάμερες. Στη συνέχεια το ξαναμαζεύει, αποκαλύπτοντας πάλι τον αριθμό – και ούτε γάτα ούτε ζημιά…

Όμως, ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Το ζευγάρι, που ένιωσαν κορόιδα, έδωσαν το video σε τηλεοπτικό σταθμό κι από εκεί έφτασε στα χέρια της αστυνομίας, που σίγουρα θα ταυτοποιήσει τον απατεώνα και –όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Τροχαίας Εθνικών Οδών– θα του έρθει ο λογαριασμός, αναδρομικός και φουσκωμένος. Συν το πρόστιμο για κάλυψη της πινακίδας κυκλοφορίας, που ξεκινά από τα $179 (€154) κι ανεβαίνει… 

«Ουάου, απίστευτο, γίνονται όλο και πιο δημιουργικοί», αναφώνησε ο Joe Sanchez της Florida Highway Patrol. Όμως δεν θα έπρεπε να εκπλαγεί, αφού ο μηχανισμός κάλυψης της πινακίδας πωλείται στο διαδίκτυο. Εμείς τον βρήκαμε εύκολα, σε τιμή $89,95 (€77).

Motorized License Plate Cover

Όμως συμβουλεύουμε τους εδώ «έξυπνους» να μην πάρουν ιδέες, διότι μια τέτοια πράξη είναι παράνομη κι επισύρει σημαντικές ποινές αφού η κάλυψη της πινακίδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τέλεση πολύ πιο σοβαρών αδικημάτων.
 
[Πηγές: CBS4 News Miami, ViralHog μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube