Με V8 της BMW προσεχώς η JLR

Με V8 της BMW προσεχώς η JLR

Η Jaguar Land Rover (JLR) θα μοιραστεί το κόστος εξέλιξης μιας νέας γκάμας κινητήρων τούρμπο V8 με την BMW.

Το αμερικανικό Automobile, που αποτελεί και την πηγή της είδησης, αναφέρει ότι το τεράστιο κόστος εξέλιξης ενός κινητήρα V8 και η περιορισμένη ζήτηση για μοτέρ μεγάλης χωρητικότητας σημαίνουν ότι ο σχεδιασμός, η εξέλιξη και η παραγωγή τους δεν είναι βιώσιμη διαδικασία από μια και μόνη εταιρεία.

Για το λόγο αυτό, η JLR θα συνεργαστεί με την BMW, προκειμένου να κατασκευάσουν ένα ολοκαίνουργιο 4λιτρο διτούρμπινο V8 που θα αποδίδει από 480 έως 610 άλογα. Ο καινούργιος κινητήρας θα βρει θέση κάτω από το καπό των κορυφαίων Range Rover και Jaguar, περιλαμβανομένων των μοντέλων SVR, ενώ για το BMW Group θα είναι ο αντικαταστάτης του υφιστάμενου 4,4λιτρου V8.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Jaguar F-type Coupé S

Ο λόγος που εξανάγκασε την JLR σε αυτή την απόφαση είναι ο προσανατολισμός της εταιρείας, μέσω της οικογένειας Ingenium, σε 6κύλινδρους κινητήρες σε σειρά. Εξαναγκασμός που δεν θα ίσχυε αν η Ingenium περιελάμβανε αρχιτεκτονική V6, οπότε και θα ήταν σαφώς πιο αποδοτικό οικονομικά να έχει να «κόψεις» ένα μπλοκ V8 για το κάνεις V6.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες για το νέο κινητήρα V8, αλλά ούτε και γνωρίζουμε πότε θα είναι έτοιμος, αν και δεν πρέπει να τον περιμένουμε πριν από το 2020.

[Πηγή Automobile]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube