Με νοθεία Αγαπημένο Αυτοκίνητο της Γερμανίας το VW Golf

Με νοθεία Αγαπημένο Αυτοκίνητο της Γερμανίας το VW Golf

Ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας της λέσχης ADAC παραιτήθηκε ύστερα από τις αποκαλύψεις για νοθεία στο διαγωνισμό του Αυτοκινήτου της Χρονιάς.

Στην έρευνα για την ανάδειξη του αγαπημένου αυτοκινήτου των Γερμανών που διεξάγει κάθε χρόνο το περιοδικό ADAC Motorwelt νικητής αναδείχθηκε για το 2013 το VW Golf. Φαίνεται όμως ότι υπήρξε αλλοίωση των αποτελεσμάτων και ο Michael Ramstetter, πρώην διευθυντής επικοινωνίας της ADAC, έχει ήδη παραιτηθεί.

Το πρώτο δημοσίευμα που έκανε λόγο για αλλοίωση των αποτελεσμάτων έγινε από την Süddeutsche Zeitung την περασμένη Τρίτη. Η εφημερίδα ανέφερε ότι το VW Golf έλαβε στην πραγματικότητα μόνο 3.409 ψήφους, ενώ η ADAC είχε ανακοινώσει πως αναδείχθηκε νικητής με 34.299. Την περασμένη Πέμπτη μάλιστα έγινε η επίσημη τελετή απονομής του βραβείου στο Μόναχο.

Εκπρόσωποι της ADAC από την περασμένη βδομάδα ισχυρίζονται ότι οι κατηγορίες για αλλοίωση του αποτελέσματος είναι ψευδείς και έχουν μοναδικό σκοπό να βλάψουν τον οργανισμό. Όμως ο διευθυντής επικοινωνίας του οργανισμού και διευθυντής του Motorwelt Michael Ramstetter αναγνώρισε την ευθύνη του και παραιτήθηκε το περασμένο Σάββατο. «Τα θαλάσσωσα», δήλωσε.

Η λέσχη αυτοκινήτου ADAC αριθμεί 19 εκατ. μέλη σε ολόκληρη τη Γερμανία, ενώ το περιοδικό ADAC Motorwelt κυκλοφορεί σε 13,8 εκατ. αντίτυπα μηνιαίως.

[Πηγές: Deutsche Welle, MSN News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube