Mazda: To νέο MX-5 είναι πολύ βαρύ

Mazda: To νέο MX-5 είναι πολύ βαρύ

To πιστεύετε δεν το πιστεύετε, η Mazda σκέφτεται να κάνει το MX-5 ακόμη πιο ελαφρύ.

Με βάρος 1.050 kg, το Mazda MX-5 είναι ένα από τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον Ιάπωνα κατασκευαστή να θέλει και να σκέφτεται να το κάνει ακόμα πιο ελαφρύ.

Μιλώντας στους συναδέλφους μας στο Road & Track, ο David Coleman, επικεφαλής της μηχανολογικής εξέλιξης του MX-5 αμερικανικών προδιαγραφών αποκάλυψε ότι η εταιρεία μελετά το ελάφρωμα του αυτοκινήτου. Δυστυχώς όμως, η περίπτωση να γίνει ισχυρότερο δεν υφίσταται, με τον Coleman να σημειώνει ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα για να τοποθετηθεί μοτέρ τούρμπο στο αυτοκίνητο –και πού να το βρουν, εξάλλου.  Αντίθετα, «Υπάρχει σαφώς περιθώριο να το κάνουμε πιο ελαφρύ και με αυτό τον τρόπο καλύτερο», είπε ο Coleman.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mazda MX-5 1.5 SKYACTIV

H «δίαιτα» στο MX-5 δεν είναι κάτι στο οποίο θα υποβληθεί άμεσα. Ο  πιο κατάλληλο χρόνος –όσον αφορά την έρευνα και για να έχει τη μέγιστη οικονομική απόδοση-,  για αποδοθεί στο αυτοκίνητο είναι κατά η Mazda στο πρώτο facelift του μοντέλου.

Μια τέτοια απόφαση προφανώς και είναι σύννομη με τη στρατηγική της εταιρείας που δεν φαίνεται να ενδίδει και να απαντά στην πίεση ανταγωνιστών κατασκευαστών να τουρμπίσει τα μοτέρ της για να πάρει μεγαλύτερη απόδοση. Ο πρώτος και ο κύριος στόχος για το MX-5 είναι το fun to drive και η Mazda πιστεύει ότι η ιδανική συνταγή γι’ αυτό είναι μοτέρ χαμηλής ισχύος, αλλά με πανάλαφρο σασί.

[Πηγή Road & Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube